REKLAMI GEÇ

Denizli Ticaret Odası’nda bir yıl böyle geçti

Denizli Ticaret Odası’nda bir yıl böyle geçti

Denizli Ticaret Odası, etkinlikler dolu bir yılı geride bıraktı. 2014’te Denizli tekstilinin geleceği için önemli bir yatırım olan Tekstil Tasarım Merkezi’nin açılışı yapıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve yönetim kurulu Denizli’de ağırlandı. Bu yıl içerisinde DTO yurt içi ve yurt dışından gelen çok sayıda misafiri ağırladı, önemli ticari işbirliklerinin ilk adımı atıldı. Üyelerini fuarlara gönderen DTO, açtığı kurslarla yüzlerce girişimci yetiştirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Aralık 2014 Salı, 11:03

İşte Denizli Ticaret Odası’nın geride kalan bir yılda gerçekleştirdiği önemli etkinliklerden bazıları…

TOBB YÖNETİMİ VE HİSARCIKLIOĞLU DTO’DAYDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, 22 Aralık 2014 tarihinde Denizli Ticaret Odası Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Hisarcıklıoğlu, ardından Denizli Ticaret Odası, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle gerçekleştirilen “Girişimcilik Eğitim Programı” için düzenlenen protokole katıldı. 750 kişinin girişimci olarak yetiştirilmesi hedeflenen girişimcilik protokolüne şahitlik eden Hisarcıklıoğlu, girişimcilik kurslarının önemine işaret etti.

hisarciklioglu-1

Törende girişimcilik kursunun protokolü imzalandı ve girişimcilik kursuna katılanlara sertifikaları verildi. Daha sonra Başkan Necdet Özer, Hisarcıklıoğlu’na mermere işlenmiş portre fotoğrafını hediye etti.

denizli-tekstil-tarim-merkezi

DENİZLİ TEKSTİLİ İÇİN İNSANA YATIRIM
Hisarcıklıoğlu’nun gelişi, Denizli’nin geleceği için hazırlanan önemli bir projenin ilk adımı oldu. Denizli Ticaret Odası, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) desteğiyle yürütülen “Denizli Tekstil Yenilik ve Tasarım Merkezi” isimli projesini hayata geçirdi. 2014 yılı Aralık ayında faaliyetine başlayan merkez, tekstil sektörü işletmelerine Ar-Ge ve yenilik alanında danışmanlık hizmeti sunacak. Özgün moda ve marka oluşturma becerisine sahip, çağdaş sanat anlayışının gereklerini uyarlayan, toplumsal değerlerin bilincinde ve vizyon sahibi tasarımcılar yetiştirilmesi hedeflenen merkez, 22 Aralık 2014 tarihinde Denizli’ye dönük ziyaretler gerçekleştiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından açıldı.

girisimcilik

DTO VE İŞKUR, 750 GİRİŞİMCİ YETİŞTİRECEK
Denizli Ticaret Odası ile Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenecek “Girişimcilik Eğitim Programı” için protokol imzalandı. İmza protokolü kapsamında 750 kişinin yeni girişimci olarak yetiştirilmesi hedefleniyor.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun şahitlik ettiği protokol töreninde Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferudun Giresun ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli İl Müdürü Selim Erkoç hazır bulundu.
Girişimcilik eğitimleri, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından toplam 750 kişiye verilecek. Denizli Ticaret Odası’nda 25’er kişilik gruplar halinde düzenlenecek eğitim programı kapsamında, katılımcıların işsiz olması durumunda kişilere, günlük 20 lira verilecek. Eğitim sonrasında ise girişimci adayları, kendi iş fikirlerine ilişkin iş planları ile KOSGEB’e başvurarak, onay çıkması durumunda 30 bin TL’ye varan hibe, 70 bin TL’ye varan faizsiz kredi imkanından faydalanacak.

ODALAR ARASI İŞBİRLİĞİ
Denizli Ticaret Odası, bu yıl Rize, Edirne ve Kocaeli illerinin borsa ve ticaret odalarına mensup üç ayrı heyet ile bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulundu.

14 Mayıs 2014 tarihinde 30 kişilik Rize heyeti, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Necdet Özer, Denizli ekonomisini gelişimi hakkında bilgiler verdi. Rize heyeti, Denizli’nin edindiği tecrübeleri ve başarı öykülerini öğrenmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini anlattı. 

odalar-arasi-isbirligi-kocaeli-jpg

17 Ekim 2014 tarihinde Kocaeli Ticaret Odası’nın tekstil ve giyim sektörlerine mensup meclis üyeleri ile komite üyeleri, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Sarıkaya ziyaretleri dolayısıyla Kocaeli Ticaret Odası’na teşekkür ederek, Denizli olarak her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

Kocaeli heyeti, karşılıklı bilgi alışverişi yapmak, meslek komitesinin yaşamış olduğu ortak sıkıntıları ilgili mercilere iletmek için ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

odalar-arasi-isbirligi-edirne-ic

21 Ekim 2014 tarihinde Edirne, Keşan ve Uzunköprü ticaret ve sanayi odalarının meclis üyeleri, meslek komitesi üyeleri ve kadın girişimcilerinden oluşan 40 kişilik Edirne heyeti, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti. Edirne ve Denizli ekonomilerinin masaya yatırıldığı ziyarette, karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Edirne heyeti, Denizli’nin tecrübelerinden ve bilgi birikiminden yararlanmak amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini belirtti.

DTO’DAN ULUSALARASI İŞBİRLİĞİ ADIMLARI
Denizli Ticaret Odası, 2014 yılında Kosova, Yunanistan ve Çin’den gelen heyetleri ağırladı.
6 Mayıs 2014 tarihinde Kosova Kalkınma Ajansları temsilcileri ile Kosovalı iş adamları; Güney Ege Bölgesi’ndeki iş ve yatırım olanaklarını daha yakından incelemek, sektörel kuruluşları gezerek yerinde görmek ve sektör temsilcileriyle karşılıklı görüşerek bilgi alışverişinde bulunmak üzere, Denizli, Aydın ve Muğla’da ziyaret gerçekleştirdi. Denizli Ticaret Odası’nda Denizlili işadamları ile bir araya gelen heyet, ülkelerine yatırım çağrısı yaptı.

uluslararası-ziyaretciler-cin-1

11 Kasım 2014 tarihinde “Valiliklerde AB İşleri İçin Kapasite Oluşturulması Projesi” kapsamında Yunanistan’ın Selanik şehrinden gelen heyet Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.
Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Habib Yıldız, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Selanik’le bir an önce ticari işbirliklerinin yapılması gerektiğini söyledi.

11 Kasım 2014 tarihinde Çin’in Guangzhou Belediyesi Dış Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Ofisi temsilcileri, Denizli ile ticari işbirliği gerçekleştirmek amacıyla Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Heyeti karşılayan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Erdoğan, Denizli hakkında bilgiler aktararak, Çin ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını bildirdi.
Guangzhou Belediyesi Başkan Vekili Ping Xinguang, Denizli ile ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Kentimizde sebze-meyve, tavuk ve deniz ürünlerine çok fazla talep var. Denizli’de de bu ürünlerin üretildiğini biliyoruz. Ülkemize ve ilimize bu ürünleri ihraç etmek istiyoruz. Dolayısıyla da Denizli ile ticari işbirliğimizi güçlendirebiliriz.”

fuar-1

DTO 500 ÜYESİNİ FUARLARA GÖNDERDİ
Denizli Ticaret Odası, 2014 yılında 440’ı yurt içi, 60’ı yurt dışı olmak üzere toplam 500 üyesini fuarlara gönderdi. Böylece son 6 yılda 2000 üyenin, yurt dışında ve Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen fuarlarda araştırma ve inceleme yapmalarına fırsat tanınmış oldu.

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, yeni iş bağlantıları sağlamaları ve yeni teknolojileri tanımaları amacıyla son 6 yıldır fuar organizasyonları tertip ettiklerini belirterek, “Meslek komitelerinden gelen talepler üzerine bu yıl 500 üyemizi, yurt içi ve yurt dışında düzenlenen fuarlara gönderdik” dedi.

fuar-2

Firmaların rekabet güçlerinin artması için Denizli Ticaret Odası rehberliğinde üyelerini fuarlara gönderdiklerini dile getiren Özer, fuar organizasyonlarına talebin her geçen yıl arttığını söyledi. Özer, “Bu yıl 440’ı yurt içi, 60’ı yurt dışı olmak üzere toplam 500 üyemizi fuarlara gönderdik. Bu rakamla birlikte son 6 yılda 2000 firmamıza öncülük ederek, yurt dışında ve Türkiye’nin değişik illerinde düzenlenen fuarlarda araştırma ve inceleme yapmalarına fırsat tanıdık. Firmalarımızın ufkunu açmalarına, yeni müşteriler bulmalarına vesile olan bu fuarlar sayesinde kent ekonomimizin daha da canlanacağına inanıyoruz. Oda olarak, bundan sonra da fuar desteğimizi devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

odalar-arasi-isbirligi-rize

DTO KALEİÇİ ESNAFINA DESTEK OLDU
Denizli Ticaret Odası, tarihi Kaleiçi Çarşısı’nda alışverişi canlandırmak amacıyla gerçekleştirilen Kaleiçi Alışveriş Festivali’nin 3.’süne sponsor oldu.
18-30 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Kaleiçi Alışveriş Festivali için çarşı önünde bir tören düzenlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Değirmenci, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammed Subaşıoğlu, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Kaleiçi Güzelleştirme ve Kültür Derneği Başkanı Soner Yıldız ile çok sayıda esnaf ve vatandaşın katıldığı törende, ilk olarak Denizli Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı sahne aldı. Ardından, tarihi Kaleiçi’ni anlatan şarkılarıyla tanınan yerel sanatçı Hurşit Türkay Çakır, kendi bestelerini seslendirdi.
Daha sonra protokol üyeleri, okunan dua eşliğinden festival kurdelesini keserek, Kaleiçi Çarşısı’nı gezdi ve esnafı ziyaret ederek, “hayırlı işler” temennisinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90