REKLAMI GEÇ

DTO girişimci yetiştiriyor, 60 kursiyer sertifikalarını aldı

DTO girişimci yetiştiriyor, 60 kursiyer sertifikalarını aldı

Denizli Ticaret Odası’nda girişimcilik eğitimini tamamlayan 60 kursiyere sertifikaları verildi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, milli istihdam seferberliğine her türlü desteği vermeye gayret ettiklerini belirterek, “İş kurduktan sonra da girişimcilerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Şubat 2017 Cuma, 13:12

Denizli Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Denizli Merkez Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı”na katılan 60 kursiyere sertifikaları, düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, yönetim kurulu üyeleri Kemal Tuncer ile KOSGEB Denizli Merkez Müdürü Mahmut Oğuz Kılınç katıldı.

Erdoğan, girişimcilik eğitimlerinin 28 Kasım 2016 tarihinde başladığını belirterek, “Bu tarihten itibaren eğitimlere katılmak için yaklaşık 2 bin 500 kişi başvuru yaptı. Bu rakam bize, Denizli’nin girişimciliğe verdiği önemi bir kez ortaya koymuştur. KOSGEB ile yaptığımız protokol gereği 780 kişiye eğitim verebileceğiz. Ancak biz bu talep karşısında çare aramanın yoluna girdik. Şu anda İŞKUR ile de girişimcilik eğitimi vermek için çalışmalar yürütüyoruz. Umarım olumlu sonuç alırız ve bizlere başvuru yapan tüm kardeşlerimize eğitim olanağı sağlarız” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLERİMİZ EKONOMİMİZE İVME KAZANDIRIR”
Eğitimlerin, Denizli Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) tarafından her ay 60 kişiye verildiğini söyleyen Erdoğan, “Girişimci adaylarımızın proje hazırlayıp, onay aldıktan sonra Denizli’ye şirket kurmalarını arzu ediyoruz. Çünkü girişimcilerimiz, yanlarında 5-6 işçi çalıştırırlarsa ilimize ve ülkemize katkı sağlar. Böylece ekonomimiz ivme kazanır” dedi.

İşsizliğin çözümü için girişimciliğe ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Erdoğan, girişimci adaylarına şu öğütleri verdi: “Başarılı girişimci olabilmenin yolu, ilk olarak hayal kurabilmekten geçiyor. Hayalleri olmayan insanın geleceğe yönelik vizyonu da olamaz. Bugün dünyaya ve ülkemizde başarılı olmuş kişi ve kurumların geçmişine baktığımızda, her şeyin bir hayal ile başladığını görürüz. Hayalleri de belli hedeflerle donatmak gerekir. Konulan hedefin, büyük tutulması da önemlidir. Bir şeyi, işi, ilk düşünen ve ilk deneyen kazanıyor. Bunu da aklınızın bir kenarında mutlaka tutun ki düşüncenizi hemen hayata geçirin. Hayatın her anında olduğu gibi ticarette de dürüstlük önemlidir. Bu sebeple planlarınız hep dürüst çalışma ve alın teri ile para kazanmak üzerine kurulsun.”

KILINÇ: KOSGEB’E İŞYERİ AÇILMADAN BAŞVURULABİLECEK
KOSGEB Müdürü Kılınç ise yaptığı konuşmada, KOSGEB onaylı Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri’ni tamamlayıp sertifikasını alan girişimcilerin, işletmelerini açtıktan sonra KOSGEB’e başvuru yapma şartının yürürlükten kaldırıldığını ifade ederek, bundan böyle girişimcilerin sertifika aldıktan sonra iş yerlerini açmadan KOSGEB’e müracaat edebileceklerini söyledi.

Mevcut işletmesini kurmuş olanların ise 31 Aralık 2017’ye kadar başvuru yapabileceklerini söyleyen Müdür Kılınç, girişimcilik kursu açması dolayısıyla Denizli Ticaret Odasına teşekkür etti. Yoğun talep olması dolayısıyla memnuniyet duyduklarını aktaran Kılınç, “KOSGEB olarak girişimcilik kurslarına çok önem veriyoruz. Bu kurslar sayesinde kendi işini kuranlar, istihdama katkı sağlıyor” dedi.

Konuşmaların ardından 60 girişimciye sertifikaları verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90