REKLAMI GEÇ

DTO’da dış ticaret masaya yatırıldı

DTO’da dış ticaret masaya yatırıldı

Denizli Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi. Seminere katılan DTO Başkanı Uğur Erdoğan, hedef pazar olarak Afrika, orta Asya ve Balkan ülkelerini belirlediklerini belirterek, bu ülkelerle ticaretin artırılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Aralık 2016 Salı, 14:59

Denizli Ticaret Odası ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) ve Buldan Ticaret Odası ortaklığında “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

Seminerin açılışında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile DENİB Başkanı Süleyman Kocasert davetlilere seslendi.

“YENİ HEDEF AFRİKA, ORTA ASYA VE BALKAN ÜLKELERİ”
Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası’nın esnaf, tüccar, ihracatçı, Denizli’de hizmet veren herkesin odası olduğunu belirterek, “Üreticilerimizin, ihracatçılarımızın ve imalatçılarımızın işlerinin daha üst noktalara gelebilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Şu anda Afrika, Orta Asya ve Balkan ülkelerini hedef pazar olarak belirledik. Bu ülkelerde iş forumu adı altında görüşmeler gerçekleştireceğiz. Ekonomi Bakanlığımızın katkılarıyla düzenleyeceğimiz sektör bazlı iş görüşmelerinde, bizim ürettiklerimiz ile onların alacaklarını karşılaştırıp ikili ticaretimizi arttırmayı hedefliyoruz” dedi.

“İÇ PİYASADAKİ DARALMANIN FARKINDAYIZ”
Denizli Ticaret Odası olarak iç piyasada yaşanan daralmanın farkında olduklarını, bu sebeple de Denizli için 60 milyon liralık krediyi üyelerinin hizmetine sunduklarını anlatan Erdoğan, “Piyasalarda olumsuz hava oluşturulmak istendiğinin farkındayız. İç piyasada daralma olurken ihracatımızda artış söz konusudur. Oda olarak iç piyasayı canlandırmak için bugün itibariyle üyelerimiz için 60 milyon liralık kredi imkanını sunduk” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SORUNU İNOVASYON”
DENİB Başkanı Kocasert ise, Türkiye’nin inovasyon sorunu olduğunu belirterek, “Şu anda geleneksel yöntemlerle çalışarak en üst düzeyde gerçekleştirebileceğimiz ihracat rakamlarını yakaladığımızı düşünüyoruz. Dolayısıyla eski köye yeni adet getirilmesi, başımıza icat çıkarılması ve katma değerli ihracat yapılması gerekmektedir. İnovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya giden yol da eğitimden geçmektedir. Birey olarak üzerimize düşen, mümkün olduğunca fazla donanıma sahip olmaktır” dedi.

“UZMANLAR TARAFINDAN BİLGİLER VERİLDİ
Yapılan açılış konuşmaları sonrasında Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri’ne geçildi. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü İhracatı Geliştirme Uzmanı Hatice Şafak Bozkır, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Dış Ticaret Uzman Yardımcısı Yunus Açıkbaş, Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Tayfun Gülle ve Türk EXIMBANK Pazarlama Yöneticisi Muhammed Afşar katılımcılara bilgiler verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90