REKLAMI GEÇ

DTO’nun gündemi e-tebligat

DTO’nun gündemi e-tebligat

Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret eden Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci ve Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Yusuf Malkoç, 1 Ocak 2016 tarihinde uygulamaya geçirilecek elektronik tebligat (e-tebligat) ile ilgili bilgiler verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Kasım 2015 Cumartesi, 16:19

Denizli Ticaret Odası Meclis Üyelerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısında konuşan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Zafer Evci, elektronik tebligat ile yapılan işlemlerin fiziki ortamda yapılan tebligat ile aynı anlama geleceğini belirterek, “E-tebligat, 213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 456 sıra no.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği hükümlerine göre tebliği gereken belgelerin, e-tebligat sistemi ile mükelleflerin elektronik adreslerine tebliğ edilmesidir” dedi.

Elektronik tebligatın bilgi güvenliğini ve kişisel verilerin korunmasını sağladığını anlatan Evci, “Belge içeriğinin başkaları tarafından değiştirilemeyeceğini garanti eder, güvenilirdir. Fiziki ortamda haftalarca süren tebligat işlemi, elektronik tebligat sistemi ile saniyeler içinde gerçekleştirilir. Elektronik tebligat sisteminde, tebligatın ne zaman yapıldığını, gönderen kurumun ve alıcının kim olduğunu, gönderilen tebligatın ve eklerinin ne olduğunu, görüntülenebildiği için herhangi bir ihtilafa yer bırakmaz. Fiziki ortamda yapılan tebligatlar ücretli iken e-tebligat ile yapılan tebligatlarda herhangi bir masraf bulunmadığından bütçeye katkı sağlar. E-tebligat sistemiyle yapılan tebligatlar, kâğıt, zaman ve enerji tasarrufu sağladığı için doğanın, yeşilin ve insanlığın en büyük dostudur” dedi.

Evci’nin konuşmasının ardından elektronik tebligat ile ilgili detaylı bilgiler veren Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı Grup Müdürü Yusuf Malkoç, “E-tebligat başvurusunu, mükelleflerimiz, bizzat kendisi veya kanuni temsilcisi aracılığıyla yapabileceği gibi e-tebligat ile ilgili işlemleri yapmak üzere özel yetki içeren noterden alınmış vekâletnameyle vekili aracılığı ile de yapılabilir. E-tebligat başvurusu yapıldığında ve e-tebligat gönderildiğinde elektronik tebligat talep bildiriminde belirtilen telefon numarasına SMS yoluyla ve/veya bildirilen e-posta adresine mail yolu ile bilgilendirme yapılır” diye konuştu.

E- Tebligat sisteminde, Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenerek gönderilen belgeler ile bu belgelere ait gönderim tarihi, tebliğ tarihi gibi bilgilere ulaşılabileceğini dile getiren Malkoç, “E-tebligat sistemi ile gönderilen belgeler, mükellefin elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen besinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılır ve ayrıca posta yoluyla tebligat yapılmaz. Mükelleflerimiz https://intvrg.gib.gov.tr internet adresine giriş yaparak daha önce bildirim ile bildirdikleri elektronik ortamdaki mevcut bilgilerini güncelleyebilirler. Elektronik tebligat sistemine dahil olan mükelleflerimiz; ölüm, gaiplik veya tüzel kişililerde ticaret sicil kaydının silinmesi gibi haller dışında sistemden çıkamazlar. E-Tebligat sistemine dahil olmak zorunda olan mükelleflerimiz, süresinde bildirimde bulunmaz ise Vergi Usul Kanununun Mükerrer 355. maddesi uyarınca özel usulsüzlük cezası ile cezalandırılır. Bu mükelleflerimize resen oluşturulan internet vergi dairesi kullanıcı kodu, parola ve şifresi tebliğ edilerek E-Tebligat gönderimi başlatılır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90