REKLAMI GEÇ

Erdoğan: “Vize için DTO yeterli”

Erdoğan: “Vize için DTO yeterli”

Çin Büyükelçisi ve iş adamlarından oluşan heyet DTO’yu ziyaret etti. İkili ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla ziyarette bulunduklarını belirten Büyükelçi, Denizli’de yapılabilecek ticari işbirliklerini önemsediklerini belirtti. DTO Başkanı Erdoğan, vize almak için oda referans mektubunun yeterli olacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2018 Perşembe, 16:14

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang ve Ticaret Müsteşarı Sayın Zhu Guangyao, beraberinde 8 Çinli iş adamından oluşan bir heyetle, Denizli Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

Denizli Ticaret Odası’ndaki ziyarete, DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan’ın yanı sıra Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu, DTO Yönetim Kurulu Üyesi Mesut Yılmaz ile Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreter Vekili Özgür Akdoğan da katıldı. Denizli ve Çin’den gelen iş adamlarından oluşan 50 kişilik heyet, iki saatten fazla bir süre fikir alışverişinde bulundu.

İkili ilişkileri kuvvetlendirmek amacıyla Türkiye’de bir takım ziyaretlerde bulunduklarını belirten Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyang, Denizli’de yapılabilecek Çin yatırımları ile ticari işbirliklerini önemsediklerinin altını çizdi.

“VİZE BAŞVURULARI ARTIK DAHA KOLAY”
Gördükleri ilgi ve alakadan memnun kaldıklarını da dillendiren Büyükelçi Yu Hongyang, “Çin ile Denizli arasındaki ticari ilişkileri artırmak istiyoruz. Bu konuda en önemli gelişme, vize konusunda yaşanan sıkıntıların aşılmasıdır. 1 Ocak 2018’den itibaren vize başvuruları eskisine göre daha kolay. Artık sanal ortamda randevular alınabilecek ve davet mektubuna gerek kalmayacak. Mesela Denizli Ticaret Odası’nın referans mektubu yeterli olacak. Vize işlemlerinde, davet mektubunun yerine sayılacak. Biz biliyoruz ki, bir Denizlili olan Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci de Çin’le ilişkilerin güçlenmesini oldukça önemsiyor” dedi.

“YETER Kİ SİZ GİRİŞİMDE BULUNUN”
Çin heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren DTO Başkanı Erdoğan , “Ülkenizden bölgemize yatırım yapacak girişimcileri davet ediyor ve şehrimize beklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Şehrimiz, Denizli Organize Sanayi ve Çardak Özdemir Sabancı Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere içinde iki OSB barındırmaktadır. Tüm parseller yatırıma hazır durumda. Elektrik, su ve telekomünikasyon hattı bağlantıları mevcut. Yeter ki sizler girişimde bulunun” dedi.

“DENİZLİ, YABANCI YATIRIMCILAR İÇİN BİR CENNET”
Denizli’nin özellikle son yıllarda yabancı yatırımlar açısından çekim merkezi haline geldiğini de ifade eden DTO Başkanı Uğur Erdoğan, “Geçen yıl ilimize 120 adet yatırım teşvik belgesi verildi. Odamızın kurulduğu günden geçen yıla kadar yabancı ortaklı şirket sayısı 55 idi. Sadece 2017 yılında ise, Denizli’de 29 yabancı sermayeli şirket kuruldu. Denizli, yabancı yatırımcılar açısından cennet niteliğinde” diye konuştu.

Konuklarına Denizli ve sosyo-ekonomik yapısı hakkında da bilgiler aktaran Başkan Erdoğan, “Dinamik girişimcileri ve ihracata dönük üretim yapısıyla yurtdışında da tanınan bir şehiriz. Denizli, ülkemizin ve bölgemizin önemli ticaret ve lojistik merkezi konumunda. 3 milyar Dolar’dan fazla ihracatıyla, Türkiye’deki iller arasında 8’inci sırada yer almakta. Denizli’den yaklaşık 180 ülkeye 2.300 çeşit ürünün ihracatı gerçekleştirilmektedir. Sanayisi, sektörler bakımından çeşitlilik gösterir” dedi.

Başkan Erdoğan, son olarak toplantının çok verimli ve olumlu geçtiğini söyledi. Her iki heyete de katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Büyükelçi Yu Hongyang’a Denizli’nin simgesi olan horoz heykeli ile günü anısı olarak saklamalarını umduklarını dile getirdikleri özel tasarım bir hediye takdim etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90