REKLAMI GEÇ

Özer siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

Özer siyasi ve ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

Denizli Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, ekonomik gelişmelerin umut verici olduğunu söyledi. Küresel ticaretteki daralmanın durduğunu, piyasaya önemli oranlarda etki gösteren ülkelerin iç tüketime yönelik büyümelerinin yansımalarının görüleceğini söyleyen Özer, Türkiye ekonomisinin de direncini net rakamlarla ortaya koyduğunu kaydetti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2016 Perşembe, 10:58

Denizli Ticaret Odası, mayıs dönemi meclis toplantısını gerçekleştirdi. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Habib Yıldız’ın başkanlık ettiği toplantıda ekonomik ve siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

Başbakan Binalı Yıldırım tarafından oluşturulan kabinede yeniden Denizli’ye görev verilmesi nedeniyle mutluluk yaşadıklarını belirten Özer, Denizli’nin ekonomide olduğu gibi siyasette de birinci sırada olmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Özer, “İlimize bu hükümette yeniden Ekonomi Bakanlığı görevi verilmesinden büyük onur duyduk. İş dünyası olarak birikimi ve bugüne kadar ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına bugüne kadar yaptığı başarılı hizmetleriyle halkımızın takdirini kazanan Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci’yi tebrik ediyor, başarı dileklerimizi iletiyoruz. Geçtiğimiz hükümette yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına gerçekleştirmiş oldukları çalışmalar nedeniyle müteşekkir olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-meclis-toplantisi

KÜRESEL TİCARETTEKİ DARALMA DURDU
Ekonomik gelişmeleri değerlendiren Özer, küresel piyasaların kısmi olarak istikrarını koruduğunu belirtti. Özer, “ABD ekonomisindeki istikrarlı/olumlu gelişmeler yeniden FED’in faiz oranını artırma olasılığını yükseltmiştir. Gelişmekte olan ülkelere tekrar akmaya başlayan fonların hız kesmesinden dolayı duyulan endişe tekrar yükselmeye başlamıştır. Avrupa Merkez Bankası parasal genişlemesini sürdürmektedir. Bu yılın 3. çeyreğinden itibaren Euro bölgesindeki ekonominin canlanmasını beklemek iyimserlik olmayacaktır. Japonya’nın deflasyondan kurtulması küresel ekonomi için önemli bir gelişmedir. Çin ve Hindistan istikrarlı şekilde gelişmelerini sürdürmektedir. Çin’in iç tüketime dönük büyüme stratejisine geçmesinin küresel ekonomiye etkisini önümüzdeki aylarda daha net şekilde görmemiz mümkün olacaktır. Petrol ve temel mal fiyatlarında toparlanma başlamış, fiyatlardaki düşüş durmuştur. Küresel ticaretteki daralmanın sona erdiğini söyleyebiliriz” şeklinde konuştu.

TÜRK EKONOMİSİ DİRENÇLİ OLDUĞUNU GÖSTERDİ
Türkiye’nin kronik sorunlarından olan enflasyon ve dış ticaret açığındaki sorunlarda olumlu gelişmelerin iyimserliklerini artıracak yönde olduğunu ifade eden Özer, “Nisan ve mayıs aylarındaki gelişmeler ekonominin dirençli olduğunu göstermiştir. Merkez Bankası Başkanın değişmesi ve hükümetin değişikliği piyasalarda herhangi bir olumsuzluğa sebep olmamış aksine piyasalar olumlu etkilenmiştir. Ancak ülkemiz turizm sektöründe bölgesel siyasi sorunlar ve terörden kaynaklanan olumsuz gelişmelerin kontrol altına alınması mutlaka sağlanmalıdır” dedi.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-meclis-toplantisi-1

İSTİHDAM RAKAMLARINDA ARTIŞ UMUT VERİCİ
Denizli’de 2016 yılı Şubat ayı sonu itibariyle 4/a kapsamında kayıtlı istihdamın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3.10 oranında artarak 193 bin 529 kişi olarak kayıt altına alındığını söyleyen Özer, “2016 yılı Mart ayı itibariyle ilimizde teşvik alan yatırım tutarı, 39 milyon TL’den 206 milyon TL’ye yükselmiştir. 2016 yılı Mart ayı sonu itibariyle ilimize yönelik düzenlenen yatırım teşvik belgesi sayısı 48’dir. Bu teşviklerin 4’ü hizmet, 14’ü imalat ve 28 adedi enerji, 1’i madencilik ve 1’i de tarım sektörü için alınmıştır. 2016 Nisan ayı sonu itibariyle Odamıza 536 firma kaydını yaptırmış, 193 firma da Odamızdan kaydını sildirmiştir. 2016 Nisan ayı sonu itibariyle Odamıza 12.262’si faal, 2.949’u askıda olmak üzere toplam 15 bin 317 kayıtlı üye bulunmaktadır” dedi.

Denizli Ticaret Odası, Mayıs ayı içinde önemli etkinliklere de imza attı. İşte o etkinliklerden bazıları:

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-tobb-komisyon-1

TOBB’A BAĞLI KOMİSYON VE KURULLAR TOPLANDI
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 72. Genel Kurulu öncesinde, TOBB bünyesindeki komisyon ve kurullar, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri’nin de katılımıyla ayrı ayrı toplandı.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-tobb-komisyon

TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Çağlar, Turizm Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, Dış İlişkiler Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete, Vergi Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Kopuz, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Hayvancılık Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Karakuş Basın Yayın Komisyonu, Mevzuat Komisyonu ve Sosyal Politikalar Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay, KOBİ Politikaları Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Ekonomi Politikası Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Bilgiç, Tarım Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Toplu Dilekleri İnceleme Komisyonu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükçü, Mesleki Eğitim Kurulu; TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, İnşaat ve Taahüt Hizmetleri Kurulu toplantılarına iştirak etti. Toplantılarda, genel kurula sunulacak konular ele alındı, kararlar verildi.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-fuar-1

DTO ÜYELERİ, AUTOMECHANİKA İSTANBUL FUARI’NDA
Denizli Ticaret Odası’nın 15. Meslek Komitesi’ne mensup 13 sektör temsilcisi, Automechanika İstanbul Fuarı’nda araştırma, inceleme ve yeni teknolojileri yakından takip etme fırsatı yakaladı.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-fuar

Messe Frankfurt İstanbul ve Hannover Fairs Turkey Fuarcılık tarafından ortak düzenlenen Automechanika Fuarı, Türk ve Avrupa endüstrilerini aynı çatı altında buluşturdu. Fuarda, parçalar-aksamlar, elektronik-sistemler, aksesuarlar-tuning, ıt-yönetim, servis istasyonları-araç yıkama kategorilerinde birçok ürün sergilendi. Avrupa, Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinin kesiştiği bir yerde, otomotiv endüstrisinden orijinal ürün üreticisi ve yedek parça profesyonellerini bir araya getiren fuar, Türkiye için olduğu kadar çevre ülkeler için de önemli bir buluşma platformu haline geldi.

“Motorlu-motorsuz taşıtlar üretim ve satışı, oto yedek parçaları üretim ve satışı, servis-bakım hizmetleri faaliyetleri”ni kapsayan Denizli Ticaret Odası’nın 15. Meslek Komitesi’ne mensup 13 üye, fuarda ürün gruplarındaki yenilikleri yerinde görme ve iş bağlantıları yapma fırsatı yakaladı.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-aday-ogretmenler

BAŞKAN ÖZER, ADAY ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ
Denizli Ticaret Odası Başkanı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Özer, Milli Eğitim Bakanlığı aday öğretmen yetiştirme süreci kapsamında aday öğretmenlerle bir araya geldi.

denizli-dto-baskani-necdet-ozer-ekonomik-daralma-durdu-rakamlar-umut-verici-aday-ogretmenler-1

Merkezefendi Adalet İlkokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşide, Başkan Necdet Özer, iş ve özel hayatına ilişkin açıklamalarda bulundu, birikim ve deneyimlerini aday öğretmenlerle paylaştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90