REKLAMI GEÇ

Özer, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda

Özer, Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda sektörlerin, sorunları ve önerileri ortaya konuldu.Şuraya TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve DTO Başkanı Necdet Özer de katıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Nisan 2015 Perşembe, 11:12

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliğindeki şuraya, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve konuyla ilgili 9 bakanın, aralarında Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer’in de olduğu TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu üyeleri ile 60 farklı sektörün temsilcisi katıldı.

denizli-dto-necdet-ozer-ic

Şuranın açılış konuşmasını yapan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kamu ile özel sektör arasında kurduğumuz kapsamlı diyalog mekanizmaları sayesinde, özel sektör ile kamu idaresi arasında, ortak akıl ve empati sağlandı.” ifadesini kullandı.

Şuranın tüm sektörleri bir araya getiren Türkiye’nin bu alandaki en büyük ve en kapsamlı buluşması olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, sektör meclislerinin her sektördeki en büyük 40 firmayı içerdiğini, bu sayede sektörleri yakından takip edebildiklerini söyledi. Ayrıca her sektör meclisinde, o sektör ile ilgili kamu idaresinden de daimi bir temsilcinin yer aldığını aktaran Hisarcıklıoğlu, “Böylece Türkiye sektör meclisleri, özel sektör ile kamu idaresinin bir araya gelerek aynı masa etrafında istişare ettiği, birlikte çalıştığı, sorunları tartıştığı, mutabık kalınan önerilerin kamu idaresine aktarıldığı, sektörel ve istişare mekanizması olarak faaliyet gösteriyor.” dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaptığı konuşmada, bu tür toplantılarda, sektör bazında Türkiye’nin sanayisini geliştirmek, üretimi artırabilmek için yapılacaklarını ele aldıklarını söyledi. Siyasi karar mekanizmalarıyla ekonomik alanda çalışan özel sektör temsilcileri ve girişimcileri arasında sağlıklı istişare olmazsa, karşılıklı görüş alışverişi olmazsa Ankara’da aldıkları kararların kağıt üzerinde kalacağını vurgulayan Davutoğlu, “Eğer sizler, bizlerle sağlıklı iletişim kanallarına sahip olmazsanız sizin şirketleriniz bazında, sektör bazında geçtiğiniz stratejilerle bizim Türkiye’nin makro ekonomik gelişmesi ve makro stratejisi anlamındaki kararlarımız arasında bir irtibat olmaz.” diye konuştu.
Şura ile ilgili değerlendirme yapan Başkan Necdet Özer, 8. Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası’nda Türkiye genelindeki sektörlerin karşılaştıkları sorunlar ile bunlara ilişkin çözüm önerilerinin masaya yatırıldığını dile getirdi. Şurada sektörlerin sorunları ve önerilerinin net bir şekilde ortaya konulduğunu belirten Özer, “60 sektörün sorun ve çözüm önerileri, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere ilgili bakanlıklara kitapçık halinde dağıtılmıştır. İş dünyası olarak sorunların bir an önce giderilmesini bekliyoruz.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Yönetim Kurulu

 

dto-baskani

Uğur ERDOĞAN

Yönetim Kurulu Başkanı

Meclis

Salih SARIKAYA

Meclis Başkanı

İletişim Bilgileri

Yönetim Kurulu Başkanı 295 00 10
Meclis Başkanlığı 296 00 15
Genel Sekreter 295 00 20
Genel Sekreter Yardımcıları 295 00 21 295 00 22
Personel ve Yazı İşleri Müdürlüğü 295 00 24
Ticaret Sicil Müdürlüğü 295 00 30
Hesap İşleri Müdürlüğü 295 00 40
Oda Sicil Müdürlüğü 295 00 45
Araştırma Geliştirme Müdürlüğü 295 00 50
Dış Ticaret 296 00 55
Basın ve Halkla İlişkiler 295 00 70 295 00 71
Kurumsal İletişim ve Organizasyon 295 00 75
Ege Bilgi ve Yenilik Merkezi (EBIC-EGE) 295 00 80
Bilgi İşlem 295 00 95
Santral Telefon 295 00 00
Faks 295 00 90