REKLAMI GEÇ

11 bin kişi iş sahibi oldu

11 bin kişi iş sahibi oldu

Vali Yavuz Erkmen, ilk altı ayda istihdamda iç açıcı rakamlar gördüğünü belirterek, geçen yıldan bu yana ilde 11 bin kişinin istihdam edildiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2010 Cuma, 17:26

Denizli İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya, Vali Erkmen’in yanı sıra Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ünal, İşkur İl Müdürü Mevlüt Akman, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Handan Kumaş ile işçi ve işveren kesimi temsilcisi kurul üyeleri katıldı.

Vali Erkmen, daha önceki İl İstihdam Kurulu toplantılarında primini düzenli olarak ödeyen işverenlerden primlerde indirim yapılması konusundaki önerilerinin çıkacak olan istihdam paketinde yer almasının sevindirici olduğunu ifade etti.

Erkmen, “Yine toplantılarımızda gündeme gelen, sigortalıların kaza sonrası hastane masraflarıyla ilgili konu da hazırlanan çalışmada çözüme kavuşturulacak. Kamuya yararlı gördüğümüz tekliflerimiz kabul görüyor. Öneri üretmeye ve teklif sunmaya devam edeceğiz. Bu yılın ilk altı ayı sonunda istihdamda iç açıcı rakamlar görüyoruz. Ekonomik krizden önce 145 binlerde olan çalışan sayısı geçen yıl nisan ayında 129 binle dip yapmıştı. Bu yıl nisan ayında 140 binlere çıktı. Geçen yıldan bu yana Denizli’de 11 bin kişinin istihdamı sağlandı. Yanında 1 kişi bile çalıştıran işverenlere teşekkür ediyoruz. Maksat, herkesin akşam evine ekmek götürebilmesi” dedi.

Denizli’de tekstilin ana sektör olduğunu bunun yanında yeni sektörlerinde ilde önümüzdeki günlerde büyük istihdam kapısı olacağını ifade eden Erkmen, “Seracılık bunun en başta geleni. Bu alanda yeni yatırımlar yapılmakta ve yeni tesisler kurulmakta. Onun için istihdama yönelik kurslar açılmalı. Bakanlık bu konuda, şehir merkezi, köy ayrımı yapmadan ihtiyaç olan her yerde mesleki eğitim kursları açılmasına yardımcı olmakta. Amacımız, işsiz vatandaşlarımızı meslek sahibi yapmak. Onun için istihdam garantili kurslar açılıyor. Burada yaşanan aksaklığı gidermek için, kurs verenler ve süreyle ilgili mevzuatta değişikliğe gidilmesi gerekiyorsa onu da teklif edelim. Yeter ki insanlarımız mağdur olmasın.” diye konuştu.

İşkur ve Milli Eğitimin aynı içerikli kurslarındaki maliyet farklılığı da toplantıda gündeme gelmesi üzerine Vali Erkmen, Mahmut Oğuz ve Mevlüt Akman’a bu konu üzerinde ortaklaşa bir çalışma yürütmelerini, mevzuat eksikliğinden kaynaklanan bir durum olması durumunda bu konunun ilgili Bakanlığa bildirileceğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı