REKLAMI GEÇ

15 bin ihracatçıya yeşil pasaport

15 bin ihracatçıya yeşil pasaport

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “DENİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni”nde ihracatçıları heyecanlandıran açıklamalar yaptı. İhracatçıların merakla beklediği yeşil pasaport uygulamasına geçileceğini ve 15 bin ihracatçıya yeşil pasaport verileceğini belirten Zeybekci, ihracatçıların çok özel teşviklerle de destekleneceğini ifade etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2016 Cumartesi, 11:48

15 bin ihracatçıya yeşil pasaport verileceğini belirten Bakan Zeybekci, bunun da belirli bir kritere bağlı olacağını söyledi. Bakan Zeybekci, “10 milyon dolar ihracat yapana bir, 10-25 milyon dolar arasında iki, 25-50 milyona 3, 50-100 milyona 4, 100 milyon dolar üzerinde ihracat yapan firmaya da 5 yeşil pasaport hakkı tahsis edilecek” dedi.

NAKİT DESTEK VERİLECEK
Dünyada en iddialı ihracat desteklerini önümüzdeki yıllarda vermeye başlayacaklarını ifade eden Bakan Zeybekci, “Bir önceki yıla göre artırdığınız 1 milyon dolara nakit olarak doğrudan destek vereceğiz, tekrar artırınca yeniden vereceğiz. Pazartesi günü imzaları bitmiş olur” dedi.

İHRACATA VERİLECEK DESTEK 4.5 MİLYAR DOLAR
Ekonomi Bakanı olarak ihracatçıların taleplerini ve verdiği sözleri yerine getirmeye çalıştıklarını belirten Zeybekci, 2017 yılında ihracata verilecek desteğin 4.5 milyar doları bulacağını açıkladı. Sanayiciye, yatırımcıya, ihracatçıya verilecek desteklerin detaylarını da paylaşan Zeybekci, “2017 yılı bütçesiyle ihracata vereceğimiz destek yüzde 1 seviyesine çıktı. Diğer desteklerle 4.5 milyar doları bulacak bir destek. Taşıma ile ilgili maliyetlerinizi karşılıyoruz” diye konuştu.

DİĞER DESTEKLER…
Dünyanın en iddialı yatırım desteklerini, Türkiye’nin kendi devleri ile yaratmak zorunda olduğunu kaydeden Zeybekci, “Belirlediğimiz 8 ya da 9 sektörde belirli sektörlerde belirli kapasite kadar bedelsiz arazi gerektiği kadar tahsis edilecek. Uygun görülecek yıl kadar enerji fiyatı sabitlenecek, kurumlar, gelir, stopaj vergisi sıfırlanacak, uygun görülecek yıl kadar uzman personelin maaşları 20 asgari ücrete kadar destek desteklenecek. Çok büyük bir yatırım varsa, büyük krediler bulunması gerekiyorsa faizlerini biz ödeyeceğiz, devlet olarak yüzde 49’una kadar ortak olacağız, 10 yıl içinde de devredilmek kaydıyla. Bütün bunları kapsayan kanun 9 Eylül’de Cumhurbaşkanımız tarafından onaylandı, kanun yürürlükte” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı