REKLAMI GEÇ

16-20 Ekim Ürün Güvenliği Haftası

16-20 Ekim Ürün Güvenliği Haftası

Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü, 16-20 Ekim tarihlerini “Ürün Güvenliği Haftası” ilan ederken, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Denizli İl Müdür Sefa Gökalp hafta ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ekim 2017 Pazar, 11:56

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Denizli İl Müdürlüğü, Sanayi Ürünleri Güvenliği ve Denetimi Genel Müdürlüğü’nce 16-20 Ekim tarihlerinin “Ürün Güvenliği Haftası” olarak belirlendiği açıkladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Denizli İl Müdür Sefa Gökalp yaptığı açıklamada, piyasa gözetimi ve denetiminin amacının, tüketicilerin ve diğer kullanıcıların sağlığını, can ve mal güvenliğini korumak, iktisadi aktörleri adil olmayan rekabete karşı korumak amacı ile yapıldığını belirterek, “Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) olarak adlandırılan denetim faaliyetleri ile piyasaya arz edilen ürünlerin güvenli olması amaçlanmaktadır. Bu çerçevede Bakanlık olarak Ülkemizin 81 ilindeki il müdürlüklerimiz ve 869 denetçimiz ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için çalışmaktayız. PGD faaliyetleri piyasaya arz edilen bir ürünün gerekli güvenlik kriterlerine ve teknik düzenlemelere uygun olarak üretilip üretilmediğinin denetlenmesi anlamına gelmektedir. Bakanlığımız bu denetimleri temel olarak bilimsel kriterlere dayanan bir risk analizi sonrasında tespit edilen yüksek riskli ürünler üzerinde gerçekleştirmektedir. Ancak bununla birlikte vatandaşlarımızdan gelen ihbar ve şikâyetler ile basına yansıyan kaza ve yaralanma haberleri de denetimin başlatılması için kullanılmaktadır. Bizler Bakanlık olarak vatandaşlarımızdan bize gelen her türlü ihbar ve şikâyeti mutlak suretle soruşturuyoruz ve şikâyet sahibine yapılan işlemler hakkında mevzuatın belirlediği süreler içerisinde bilgi veriyoruz. Denetim sürecinde şikâyet sahibinin bilgilerini de gizli bir şekilde muhafaza ediyoruz. Bu çerçevede, vatandaşlarımız günlük hayatta karşılarına çıkan ürün güvenliğine ilişkin herhangi bir hususta Bakanlığımız internet sayfasında yer alan ihbar/şikâyet formunu veya Alo 130 Şikâyet Hattını kullanarak ya da doğrudan İl Müdürlüğümüze yazacakları bir dilekçe ile bizlere ulaşabilirler” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı