REKLAMI GEÇ

165 kursiyere girişimcilik sertifikası

165 kursiyere girişimcilik sertifikası

Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, KOSGEB Denizli Hizmet Müdürlüğü ve Denizli Girişimciler Derneği işbirliği ile yürütülen proje kapsamında girişimcilik eğitimi verilen 165 kursiyer, Valilik Konferans Salonunda düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 18 Şubat 2015 Çarşamba, 11:58

Denizli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, KOSGEB Denizli Hizmet Müdürlüğü ve Denizli Girişimciler Derneği tarafından 2014 Eylül ayı ortalarında başlatılan ve bir yıl sürecek olan girişimcilik projesinin altı aylık ilk etabına katılan 180 kursiyerden eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 165 yeni girişimciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Sertifika törenine Vali Şükrü Kocatepe, Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Nurcan Dalbudak, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, KOSGEB Denizli Müdürü Selim Erkoç, Denizli Dernekler İl Müdürü Hüseyin Musan, TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Denizli İcra Kurulu Başkanı Semra Akça Acar, DENGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Akbaş ile kursiyerler katıldı.

Sertifika töreninde yaptığı konuşmasında, girişimcilik sertifikası alan kursiyerlerin çoğunluğunun kadın olmasının sevindirici olduğunu belirten Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak , “Bu salonda kadın girişimcilerin sayısının fazla olduğunu görmek güzel. Girişimcilik konusunda başta Devletimiz olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kadın girişimcilerimizi her alanda destekliyoruz. Denizli girişimci ve kadın istihdamında Türkiye ortalamasının çok üstünde” dedi.

Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel ise, “Denizli müteşebbis ruhunu her yerde ortaya koyan ve girişimciliği ile tanınan bir şehir. Antalya limanı olan bir şehrimiz olmasına rağmen Denizli kadar ihracat yapamıyor. Büyük küçük demeden herkes ihracat yapmanın peşinde. Bu ruhunu koruyan Denizli’de yeni girişimcilerimizin olması bizim için önemli” diye konuştu.

KOSGEB Denizli Hizmet Müdürü Selim Erkoç, “Girişimcilikle ilgili olarak, Denizli’ye bir şeyler anlatmaya değil, bir şeyler öğrenmeye gelmek gerekiyor. Girişimci demek riski ve sermayeyi aynı anda yönetmek ve riskin olduğu durumlarda taşın altına eli rahatlıkla koymaktan geçiyor. Biz KOSGEB ve İŞKUR olarak girişimcilere destek olmaya ve kurs vermeye devam edeceğiz” dedi.
Denizli Girişimciler Derneği (DENGİDER) Başkanı Hayrettin Akbaş, “Denizli Girişimciler Derneği olarak, biz verdiğimiz bu eğitimlerle girişimcilerimizin sayısının artmasını ve Denizli’ye katkı sağlamasını umut ediyoruz. Girişimci olmak isteyen arkadaşlarımızda misyon ve vizyonlarının olması çok önemli. Misyon olarak sorun çözebilmeliler ve Dünyayı daha güzel bir hale getirmeyi kendilerine vizyon edinmeliler. Biz dernek olarak verilen bu eğitimlere katılan arkadaşlarımızın bu çerçevede hayatlarını kazanacaklarını umut ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından kursiyerlere girişimcilik sertifikaları Vali Şükrü Kocatepe ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı