REKLAMI GEÇ

2 bin öğretmen sokaklara döküldü

2 bin öğretmen sokaklara döküldü

Ek ders ücretlerine eğitimcilerin tepkileri devam ediyor. Okulların deneme sınavları nedeniyle kapalı olması öğretmenleri sokağa döktü. Üç sendika eylem yaparak ek ders ücretlerinde düzenleme yapılmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 25 Nisan 2007 Çarşamba, 00:00

Eğitimciler deneme sınavlarında rapor alarak sokaklara döküldü. Ek ders ücretlerindeki yeni mevzuatın öğretmenleri zor durumda bıraktığını söyleyen üç sendika bugün farklı yerlerde bir araya gelerek eylem yaptı.

İlk eylem Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapıldı. Türk Eğitim-Sen üyeleri müdürlük önünde bir araya gelerek hükümeti protesto etti. Eylemde açıklama yapan Türk Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Abidin Çatalkaya, hükümetin uygulamalarına karnelerinde 10 üzerinden 1 verdiklerini söyledi.

                    

Bir diğer eylemde KESK’e bağlı Eğitim-Sen tarafından yapıldı. İlk olarak sendika binasında bir araya gelen eğitimciler, ellerine aldıkları pankartlar ile Çınar Meydanına geldi. Çınar Meydanında yoğun güvenlik önlemleri çemberinde eylem yapan eğitimciler attıkları sloganlar ile hükümete yüklendi. Eylemde açıklama yapan Eğitim-Sen Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Dede, hükümet tarafından ek ders ücretlerine yapılan kesintiyi kaldırması gerektiğini söyledi.

Çınardaki bir diğer eylemde Eğitim İş Sendikası tarafından yapıldı. Yaklaşık 50 üyesi ile birlikte Çınar Meydanı’nda bir araya gelen eylemciler, hiçbir hükümet döneminde eğitim alanında bu kadar oynanmadığını söyledi. Buradaki açıklamayı ise Eğitim İş Denizli Temsilcisi Dikmen Onat yaptı. Onat, kesintinin kaldırılması talebinde bulundu. Çınar ve Milli Eğitim Müdürlüğü önünde yapılan eylemler olaysız şekilde sona ererken, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre bugün içerisinde toplam 20 bin öğretmenin rapor aldığı bildirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı