REKLAMI GEÇ

2015’te turizme 8 milyon lira destek

2015’te turizme 8 milyon lira destek

Denizli’de turizmi geliştirmek için sağlanan desteklerden yeterince yararlanılmadığı ortaya çıktı. Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2013’te turizme destek için ayırdığı 6 milyon liralık bütçenin üçte biri kullanılabildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Şubat 2015 Salı, 10:09

Denizli Turistik Otelciler ve işletmeciler Derneği (DENTUROD) üyeleri, Denizli turizmini geliştirmek ve alternatif turizm için biraraya geldi. Üyeler, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) 2015yılı mali destekleri ile KOSGEB’in destekleri, kredi ve hibe kredileri hakkında bilgilendirildi.

denizli-denturod-alternatif-turizm-ic

DENTUROD’un İnci Class Otel’de gerçekleştirdiği “Denizli Turizmi Geliştirmek ve Alternatif Turizm” konulu toplantıya Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mehmet Korkmaz, KOSGEB İl Müdürü Selim Erkoç, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen ve turizmciler katıldı.

“DESTEKLERDEN FAYDALANAMADIK”
DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, toplantıda yaptığı konuşmada, GEKA’nın turizm desteklerinden yeterince yararlanamadıklarını söyledi. Şen, “Bu toplantıyı düzenlememizdeki amaç, GEKA ve KOSGEB’in destekleri hakkında üyelerimize bilgilendirmek ve Denizli turizmini konuşmak. GEKA’nın termal başta olmak üzere turizmi geliştirmek amacıyla desteklerinin olduğunu biliyoruz. KOSGEB’in ise tanıtım, nitelikli eleman istihdamı ile ilgili desteklerinden yararlanarak, Denizli turizmini bir adım daha ileriye taşımak istiyoruz” dedi.

“TURİZME 8 MİLYON TL DESTEK”
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ise, 2015 yılı proje teklif çağrısı kapsamında termal turizm ve sağlık, spor, macera ve doğa turizminin geliştirilmesi, yöresel ürünler ile tarihi ve kültürel değerlerin turizme kazandırılması, alternatif turizm öğelerinin yenilikçi yöntemlerle tanıtılmasına yönelik 8 milyon lira bütçe ayrıldığını belirtti.

Her iki yılda bir turizme yönelik proje teklif çağrısında bulunduklarını da ifade eden Alata, 2013 yılında alternatif turizm için 6 milyon lira bütçe ayrıldığını, ancak bunun 2 milyon lirasının kullanıldığını söyledi.

KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI
Denizli’de 1992 yılından beri hizmet verdiklerini anlatan KOGEB Müdürü Selim Erkoç, yeni girişimciler ile gelişen işletmelere yönelik destekler hakkında bilgi sundu. Erkoç, KOSGEB’in kredi ve hibe kredi ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı