REKLAMI GEÇ

35 yıllık çınar zor durumda

Göveçlik İplik Sanayi çalışanları iki aydır maaşlarını alamadıkları için eylem yaptı. 35 yıldır yurt dışına iplik ihracatı yapan fabrika, tekstilde yaşanan sorunlardan dolayı işçilerin maaşlarını ödeyemez hale geldi.

/ DENİZLİHABER / 13 Haziran 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli’nin ilk sanayi kuruluşlarından olan ve Ali Baysal tarafından 35 yıl önce kurulan GİPSAN, ülkede yaşanan ekonomik sorunlardan dolayı kapanma noktasına geldi. Yıllardır yurt dışına yaptığı iplik ihracatı ile adından söz ettiren şirket, 2 aydır işçilerinin maaşlarını ödeyemedi. Yurt dışına yaptığı ihracatların paralarını alamadığı için çalışanlarının maaşlarını ödemeyen şirket, bir ay içinde 500 olan işçi sayısını 85’e düşürdü. TEKSİF Sendikasına üye işçiler ise maaşlarını alamadıkları için fabrika önünde eylem yaptı.

İşveren, işçilerine seslendi

TEKSİF Denizli Şube Başkanı Recep Oktay ile birlikte fabrika önünde buluşan işçiler hep birlikte açıklama yaparak, işyerlerinin 2 aydır maaşlarını ödemediğini açıkladı. İşçilerin yaptığı eyleme çözüm üretmek için işçilerin yanına gelen GİPSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ali Baysal ise kendilerinin 35 yıldır faaliyet gösterdiklerini ve bu süre içerisinde tüm işçilerin paralarının gününde verdiklerini söyledi. İşçilerinin haklarını hiçbir zaman aksatmadıklarını söyleyen Baysal, “ Şu anda yurt dışına gönderdiğimiz malların paraları gelmedi. 35 yıldır sizlerle birlikte çalışıyoruz. Maaşlarınızı bugünü kadar hep zamanında ödedik. Sizleri sendikaya bağladım. Ülkede tekstil fabrikalarında bu sorunlar yaşanıyor. Sizler anlayışlı olmalısınız ve fabrikanıza sahip çıkmalısınız. En kısa zamanda maaşlarınız ödenecek” dedi. İşçiler daha sonra sessiz bir şekilde dağılarak, sendika yetkilileri ile birlikte sendika binasına gitti ve yapacakları çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı