REKLAMI GEÇ

Adnan Yıldırım Eximbank Genel Müdürü olarak atandı

Adnan Yıldırım Eximbank Genel Müdürü olarak atandı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Başdanışmanı, Denizlili Adnan Yıldırım, Türkiye’de ihracatçıların en büyük finansman kaynağı olan Eximbank’a Genel Müdür oldu. Yıldırım, yeni makamında bugün itibariyle işbaşı yaptı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Kasım 2016 Çarşamba, 20:06

5 yıldan bu yana Türk Eximbank Genel Müdürü olarak görev yapan Hayrettin Kaplan’ın bu görevinden ayrılmasının ardından boşalan koltuğa Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Başdanışmanı Adnan Yıldırım vekaleten getirildi.

İhracat sektörüne finansman desteğinde bulunan Eximbank 2015 yılında sektöre 72,5 milyar TL finansman desteği sağladı. Aktifleri 44,4 milyar lirayı bulan Eximbank’ın 2015 yılı kârı ise 489 milyon TL olarak kayıtlara geçti.

ADNAN YILDIRIM KİMDİR?
Eximbank Genel Müdürlüğü görevine atanan Adnan Yıldırım, 1959 yılında Denizli’de dünyaya geldi. 1981 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olan Yıldırım, ABD’de Vanderbilt Üniversitesi’nde Ekonomi Yüksek Lisansı yaptı. 1981 -1996 yılları arasında Maliye Bakanlığı’nda çalışan Yıldırım, 1996 yılında Daire Başkanı olarak görev yaparken istifa ederek EGS Grubu’na Mali İşler Koordinatörü olarak geçti.

Denizli Serbest Bölgesi Genel Müdürlüğü, İPEKYOLU Vadisi Serbest Bölge Kurucu ve İşletmecisi A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürüttü. 2003 yılında Ege İhracatçı Birlikleri Mali Danışmanlığı görevine getirilen Yıldırım, 2006-10 yılları arasında İzmir Ticaret Odası Genel Sekreterliği görevini de sürdürdü. Pamukkale Danışmanlık Ltd. Şti. ve Batı Yeminli Mali Müşavirlik ve Bağımsız Denetim A.Ş. firmalarında Kurucu Ortak olarak bulunan Yıldırım, Ege Bölgesi Sanayi Odası’nda Başkanlık Danışmanı, İzmir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Danışmanı, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde Yönetim Kurulu Danışmanı ve İzmir Serbest Bölgesi (İZBAŞ) Mali Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Evli olan Yıldırım, iki çocuk babası. İngilizce biliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı