REKLAMI GEÇ

AK Partili Vekil Yüksel: “Taşeron abartıldı”

AK Partili Vekil Yüksel: “Taşeron abartıldı”

Ak Parti Denizli Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Mehmet Yüksel, kamuda taşeron işçi siteminin abartıldığını, artık hastanelerde röntgen teknisyenleri ve tıbbi sekreterlerin bile taşeron olarak çalıştırıldığını söyledi. Sistem getirilirken bu denli kontrolden çıkacağının tahmin edilmediğini belirten Yüksel, “Acilen Kamu Personel Kanunun çıkartılmalı. Devlet Personel Dairesi Başkanlığı’nın bununla ilgili çalışmaları var” dedi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2014 Cumartesi, 13:17

Hizmet-İş Sendikası Denizli Şubesi’ni ziyaret eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi ve Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, 168 maddeden oluşan ve bugüne kadar 100 maddesi komisyonda görüşülerek karara bağlanan Torba Yasa ile ilgili bilgi verdi.

Kamuoyunda “Torba Yasa” olarak bilinen çeşitli yasalarda değişiklik yapan yasa tasarısında, taşeron işçilerin iş güvenliği ve sosyal haklarının yeniden belirlenmesi ve özellikle Soma’da yaşanan ve 301 işçinin ölümüyle sonuçlanan maden kazasının ardından işyeri güvenliği konusunda ciddi değişikliklerin yapıldığını belirten Yüksel,“En kısa sürede Meclis gündemine gelecek. Torba yasa ile birlikte özellikle taşeron işçilerle ilgili önemli değişiklikler söz konusu” dedi.

“SENDİKALI OLABİLECEKLER”
Yeni yasa değişikliği ile taşeron işçilerin kadrolu işçiler gibi sendikalı olabileceğini, iş sözleşmelerinin bir yıllık değil, en az 3 yıllık yapılması, yıllık izin kullanma hakkı getirildiğini ve sosyal haklarında iyileştirmeler yapıldığını vurgulayan Yüksel, vergi ve SGK, Bağ-Kur borçlarının da yeniden yapılandırılacağı müjdesini verdi.

“TAŞERONLUK ABARTILDI”
Kamuda bazı hizmetlerin karşılanması amacıyla geçici işçi alımları olarak başlayan taşeron sisteminin abartıldığını vurgulayan Yüksel, “Bazı kamu hizmetlerinin karşılanması için taşeron işçi uygulaması başlatıldı. Bunun bir nedeni de işçilerin zaman zaman atıl duruma düşmesini önlemekti. Ancak, bu kamuda abartıldı. Tıbbi sekreter veya röntgen teknisyenleri bile taşeron olarak işe alınmaya başlandı. Kamu personeli ile ilgili yasal düzenleme yapılarak ciddi bir reform yapılması şarttır. Devlet Personel Başkanlığı bu konuyla ilgili çalışma başlattı” diye konuştu.

Yüksel, Torba Yasada, çiftçiye yönelik düzenlemelerin de yer aldığını belirterek şunları söyledi: “Denizli’de traktörünün fenni muayenesini yaptırmayan çok çiftçi var. Bunun nedeni ise bir yıl fenni muayenesini yaptırmayan çiftçiye ağır maddi ceza uygulanması. Çiftçi fenni muayene cezaları yeniden yapılandırıldı.”

denizli-mehmet-yuksel-ic

YÜKSEL’E ÜYELİK FORMU HEDİYE EDİLDİ
Hizmet İş Denizli Şube Başkanı Sezai Söylemez, Yüksel’e, Hizmet-İş Sendikası üyesi olduğuna dair 2004 yılı üyelik formunu hediye etti. Yüksel, 2004 yılında, dönemin belediye başkanı Nihat Zeybekci’nin danışmanı olarak belediyede çalıştığı dönemde sendika üyesi olduğunu açıkladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı