REKLAMI GEÇ

Artan fiyatlar altın gününü unutturacak

Artan fiyatlar altın gününü unutturacak

Hala en karlı ve sağlam yatırım aracı olarak görülen altında yükselen fiyatlar, evlilik hazırlığı yapan gençleri, düğünlerde hediye olarak altın takacakları, bir araya gelip gün yapan kadınları artık kara kara düşündürüyor. Çünkü en revaçta olan çeyrek altının fiyatı bile yılbaşından bu yana 30 lira arttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2015 Pazar, 14:55

7 Haziran seçimlerinin ardından hükümetin kurulamaması, erken seçimin kesinleşmesi piyasalara daha fazla güvensizlik pompaladı. Bunun sonucunda özellikle dolar kuru ve altın fiyatları hızlı bir yükselişe geçti.

Artan döviz kuru dolar üzerinden borçlananları, yükselişini sürdüren altın fiyatları da evlilik hazırlığı yapanları düşündürüyor. 22 ayar bileziğin gramı 100 liraya dayandı. Bu da “takısız olmaz” diyen kız tarafını ikna edemeyen damat adaylarını zorluyor.

YILBAŞINDA 148 LİRAYDI
Diğer yandan düğün ve sünnet gibi törenlerde hediye olarak takılan çeyrek altının fiyatındaki artış da durmuyor. Yılbaşında 148 liradan satılan çeyrek altının fiyatı 178 liraya yükseldi. Bir ay önce 635 liradan işlem gören Cumhuriyet altınınfn fiyatı da 730 liraya yükseldi.

BU FİYATLAR ALTIN GÜNÜNÜ UNUTTURUR
Çeyrek ve Cumhuriyet altınları, aynı zamanda kadınlar gününün de tercih edilenleri. Ancak, bu fiyatlar altın günü yapanları zorluyor. Altın gününde ilk sırayı alan ile son sırayı alan arasında geçen süredeki yükseliş, beraberinde “o daha karlı” gibi tartışmaları da yaratıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı