REKLAMI GEÇ

Avrupa’dan 5 milyon avroluk yatırımla geldi

Denizli, Avrupa’nın en büyük ileri teknoloji ürünü camlarının üreticisi İsviçre Firması Europtec’in yatırım için seçtiği Türkiye’nin tek merkezi oldu.

/ DENİZLİHABER / 12 Aralık 2007 Çarşamba, 01:00

Merkezi İsviçre’de olmak üzere, Almanya’da iki, Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’de 6 fabrikası bulunan cam devi, 7’nci fabrikasını Denizli’de kurdu. Europtec, 35 bin metrekare alan üzerine kurulu 3 bin < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />500 metrekare kapalı alanı bulunan Denizli üretim tesisi için 5 milyon avro harcadı.

‘Sanayi camı’ sınıfına giren ileri teknoloji ürünü elektronik cihazların LCD ekranları, aydınlatma, fırın ve makine kontrol paneli ile ATM cihazlarının ekran camlarını üretecek olan Denizli’deki tesis yıllık 100 bin metrekare üretim kapasitesine sahip. 54 personelle üretim yapacak olan Europentec Türkiye, üretiminin yüzde 95’ini ihraç edecek. 2003’te Shröder şirketinin Denizli’de Uğurlu Otocam ile üretime başladığını belirten Europtec Yönetim Kurulu Türkiye Temsilcisi Peter Kappeler, “Europtec, Shröder’in tüm hisselerini 2005’te satın aldı. Bu süreçte Türkiye’deki yatırım devam edecek miydi bu düşünüldü. Ardından yatırım kararı alındı. Buradaki yatırımımızı satın aldığımız arazi üzerine kurduğumuz fabrikada üretimi sürdüreceğiz. Yeni projelerimiz de var. Verimi daha yüksek ürünler üreteceğiz, üretimi artıracağız” dedi.

Açılışa katılan Vali Hasan Canpolat ise yabancı yatırımın Denizli’ye gelmesinin sevindirici olduğunu kaydederken, “Bölgemiz Avrupa Birliği’ne girmemesine rağmen, Avrupa hukukunu, uluslararası anlaşmaları bilen bir bölge. Yabancı sermayenin gelmesinde bunun da etkili olduğunu düşünüyoruz. Denizli’de dış yatırımı çekecek her türlü koşul mevcut” dedi. Europtec Denizli üretim tesisinin açılış kurdelesini Vali Hasan Canpolat’ın yanı sıra Europtec CEO’su Andreas Lauterburg, Europtec Yönetim Kurulu Türkiye Temsilcisi Peter Kappeler birlikte kesti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı