REKLAMI GEÇ

Aynes’ten iflas erteleme geldi

Aynes’ten iflas erteleme geldi

Acıpayam’da kurulu bulunan ve borsada da işlem gören Aynes Gıda’nın, borç yükü ve nakit ihtiyacını karşılayamama nedeniyle iflas erteleme talebinde bulunduğu bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Şubat 2016 Pazartesi, 17:47

JCR Eurasia Rating’in değerlendirmesinde, Acıpayam bölgesinde faaliyet gösteren, yem ve süt sektöründe Türkiye’nin önde gelen üreticileri arasında yer alan, global ve yerel ölçekte süt piyasasında arz-talep dengesizliklerinin gerektirdiği referans fiyatlarla maliyetlerini eşleştirme sorunu yaşayan Aynes Gıda’nın, yüksek borç yükünün gerektirdiği nakit ihtiyacının giderilme zorlukları nedeniyle iflas erteleme başvurusunda bulunduğu belirtildi.

Değerlendirmede, bu başvuru dikkate alınarak ilk etapta tüm ulusal ve uluslararası notların aşağı yönlü olarak revize edildiği ve şirketin “negatif izleme”’ye alındığı, firmanın güncel finansal ve hukuki bilgileri ışığında not seviyelerinin yeniden belirlenerek yatırımcıların en kısa süre içerisinde bilgilendirileceği de kaydedildi.

JCR Eurasia Rating, bu gelişmeler ışığında Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin güncel finansal pozisyonlarının da dikkate alınarak; uzun vadeli ulusal notunu ve görünümünü “B Trk Negatif”, uluslararası yabancı ve yerel para notlarını ve görünümünü “B/ Negatif” olarak yatırım yapılabilir seviyenin altında yeniden belirlendiğini, şirketin “negatif izleme”‘ye alındığını da duyurdu.

ÖZKAN: AÇIKLAMA GÖNDERDİK
İflas erteleme talebiyle ilgili aradığımız Aynes Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Özkan, “Bu konudaki açıklamamızı basın kuruluşlarına gönderdik” dedi. Bize ulaşmadığını ifade ettiğimizde de “araştırın, gönderdik” yanıtını verdi. Ancak, Özkan’ın sözünü ettiği açıklama Denizlihaber.com’a ulaşmadı.

RUSYA, IRAK VE SURİYE ETKİLEDİ
Öte yandan Aynes’in Rusya, Irak ve Suriye’de iyi bir pazara sahip olduğu, ancak son dönemde Türkiye’nin bu ülkelerle yaşadığı sorunlar nedeniyle sıkıntılı bir sürece girdiği, iptal edilen ihaleler de eklenince zorlu bir sürece girdiği ifade edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı