REKLAMI GEÇ

BADE BEBEK UMUT OLACAK

Ünlü işadamı Yasin Cinkaya’nın önceki günlerde dünyaya gelen bebeği Bade Bebek, Denizli’ye Kadın Doğum Hastanesi kazandıracak. Bade Bebek, bu yatırımla çocuk sahibi olmak isteyenler için yeni bir umut kapısı olacak.

/ DENİZLİHABER / 29 Kasım 2007 Perşembe, 01:00

Denizli’nin mermer imparatoru, Faber Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya sonunda baba oldu. 8 yıl özlemle bekledikleri minik bebek Bade Denizlili işadamı ve ihracatçıyı yeni bir yatırım için harekete geçirdi. Cinkaya çifti Birleşik Devletlerdeki dünyaca ünlü St. Johns Hastanesi’nde çok istedikleri bebeklerine kavuşurken, Bade’nin doğuş süreci Yasin Cinkaya’da(30) yeni bir yatırım fikri doğurmuş oldu. Bir süre önce Denizli’de bir çok göz ameliyatının yapılabildiği tam teşekküllü Akademi Göz Hastanesi’ni açan Yasin Cinkaya şimdi de, biricik kızının doğduğu St. Johns Hospital Hastanesi’nin doğum bölümünü örnek alarak Denizli’de bir “Doğum Hastanesi” yatırımı yapma kararı aldı. Cinkaya hastanenin, çalışma ilkeleri açısından Amerika’daki hastanenin bir mini örneği olacağını söyledi.

Cinkayaçifti 4 aydır Amerika’da

Faber Mermercilik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Yasin Cinkaya ve eşi eşi Yasemin Cinkaya, bir bebek sahibi olabilmek için bir yıl önce Amerika’ya gitti. ABD’nin İllinois Eyaleti Springfield kenti St. Johns Hastanesi’nde Yasemin Cinkaya bir dizi muayeneden geçtikten sonra sevinç içinde Türkiye’ye döndü. Yasin Cinkaya eşi Yasemin hanımı hamileliğinin son bölümü için 4 ay önce yeniden ABD’ye gittiler. Yoğun bir ihracat ve iş temposu içinde çalışan Yasin Cinkaya 4 ay boyunca ABD ile Türkiye arasında mekik dokudu. Ve Yasemin Cinkaya geçtiğimiz Pazartesi günü 3 kilo 200 gram ağırlığında bir kız çocuk dünyaya getirdi. 8 yıllık evli olan Yasemin-Yasin Cinkaya çiftinin ilk bebeği Cinkaya ailesinde de sevinç yarattı. Belediye Başkanı baba İbrahim Cinkaya da, “Torunumuz bir hafta içinde Denizli’ye gelecek. Yasin’in çocuğu bizi çok sevindirdi. Uzun süre uğraştılar. Mutluyuz” dedi.

St. Johns Hospital’ın benzerini yapacak

Bade bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu bildirilirken, son dönemde Akademi Göz Merkezi’ni açan ve sağlık yatırımları da girişen Mermerci işadamı Yasin Cinkaya, ABD’deki doğum olayında gördükleri ve yaşadıkları üzerine, Denizli’de yataklı özel doğum hastanesi açacağını söyledi. Cinkaya, “Uzun süredir baba olmanın özlemini yaşıyordum. Bebeğimiz için tıbbi destek aldık. Bize doğumla ilgili öylesine net bilgiler ve dakik randevu verdiler ki; ben bu doğumdan çok etkilendim. Sağlık hizmeti dediğiniz böyle olmalı, diyorum. İnsana verilen değer hastanelerde belli oluyor. Kızımın doğumu bana Denizli’de tam teşekküllü ve yataklı bir doğum hastanesi yatırımı yapma fikri verdi. St. Johns Hospital’deki doğum bölümünü örnek alacağım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı