REKLAMI GEÇ

Bakan Zeybekci, Ekonomi 2018’de açıkladı

Bakan Zeybekci, Ekonomi 2018’de açıkladı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 13 yıl sonra itiraf etti. “Hayalim aslında Denizli Sanayi Odası Başkanı olmaktı. Her ikisini de rahmetle anıyorum. Raşit Güntaş Ağabeyim ve Osman Nuri Sözkesen Ağabeyimle, ağaları devirip Sanayi Odası Başkanı olacaktım” dedi. Bu sözler Ekonomi 2018 Vizyon Toplantısı’ndan. Toplantıya damga vuran olaylardan yalnızca biri. İşte o toplantıda öne çıkan ilginç detaylar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ocak 2018 Pazartesi, 16:10

Ekonomi 2018 Vizyon Toplantısı tüm yönleriyle uzun yıllar konuşulacak ve hatırlanacak etkinliklerden biri olarak Denizli tarihine geçmeye aday.

Keza toplantı asıl konuları kadar detaylarıyla da hafızalara kazınacak cinsten. Ekonomi Bakanlığı’nın tüm kurmaylarını Denizlili iş dünyasının ayağına kadar gelmesi bir tarafa toplantının diğer önemli unsuru ise yılların özlemi Çardak OSB ile ilgili mutlu son anlamına gelen imzaların atılmasıydı. Ancak toplantıyı önemli kılan yalnızca bu detaylar değildi.

ZEYBEKCİ HİÇ OLMADIĞI KADAR SAMİMİ BULUNDU
Bunlardan biri de Zeybekci’ye yönelik yorumlardı. Siyaseten daha ağır başlı ve sert mizaçlı duruş bulunan Bakan Zeybekci, çoğu zaman benzer toplantılarda yerel ağız ve söylemler kullanmış olsa da, etkinliğe katılan davetlilere göre daha önce hiç olmadığı kadar samimi ve sıcaktı. Zeybekci’nin yaptığı konuşmanın samimiyeti kadar, konuşması sırasında salondaki farklı isimlerle kurduğu diyalog da çok sıcak bulundu.

SIKLIKLA DİYALOĞA GEÇTİ
Kendisi için hazırlanan sürpriz hayat hikayesi filmi konusunda “Ayşen Hanım’a olan sevgimi çok güzel anlatan bir film olmuş. Keşke haberim olsaydı da Ayşen Hanım’ı da getirseydik. En azından puan kazanırdık” sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.  Zeybekci, sohbeti sırasında hem Denizli’de yapılanlar hem de yaşadığı bazı anılarla ilgili konuşurken sık sık salondaki isimlerle diyaloga geçti. Denizli’nin aslında tekstil ve ihracatta çok önemli işlere imza attığını belirten Zeybekci, “Potansiyelinizin farkında mısınız bilmiyorum ama gerçekten çok güzel işlerin altına imza atıyorsunuz. Çok iyi işler gerçekleştiriyorsunuz” dedi.

“YASİN SENİ DE UNUTMADIM”
Denizli’nin üretim ve pazarlamadaki enerji ve azmini örneklerle açıklayan Zeybekci, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başarı için söylediği çok güzel bir söz var. En iyisini hayal edeceksin. Biz Denizli olarak onu yaptık aslında. En iyiye ulaşmayı başaramasak bile hep en yükseğe uzandık, yıldızlara uzandık aslında. Kara tezgahta dokurken yıldızlara uzandık, mermer ocaklarında ya da Çameli’de alabalık havuzunda” deyip Yasin Özpek’e döndü. “Yasin seni de unutmadım” diyen Zeybekci “Biz alabalığın merkezi olarak gösterilen bir ülkeye tütsülenmiş alabalık ihraç ediyoruz. Bu kolay değil” diye konuştu.

BUNLAR HEP SİZİN YÜZÜNÜZDEN
Denizli ve Türkiye için yoğun bir enerjiyle çalıştığını anlattığı sırada yıllar sonra gelen bir itirafta da bulunan Bakan Zeybekci, gönlünden geçenin sanayi odası başkanlığı olduğunu gülümseyerek açıkladı. “Aslında ben de her biriniz gibi akşam buradan çıkıp evime gidip, terliklerimi giyerek sevdiklerimle birlikte zaman geçirmek isterdim” diyen Zeybekci, önümüzdeki birkaç hafta içinde yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirmek zorunda olduğu baş döndürücü programından örnekler verdi ve ekledi, “Bunlar hep sizin yüzünüzden. Benim hayalim aslında Denizli Sanayi Odası Başkanı olmaktı”.

BENİM İÇİN TARAF OLDUNUZ
İlk adım olarak Denizli İhracatçılar Birliği Başkanlığını ortaya koyduklarını dile getiren Zeybekci, “Her ikisini de rahmetle anıyorum. Raşit Güntaş Ağabeyim ve Osman Nuri Sözkesen Ağabeyimle, ağaları devirip Sanayi Odası Başkanı olacaktım. İlk olarak bunu DENİB’te yaptık. İlk seçimlerde denedik olmadı. Aramızdan Sadece Raşit Ağabey yönetime girmeyi başardı. İkinci seçimlerde ezdik geçtik. Aynını Denizli Sanayi Odası Başkanlığı için yapacaktık ki, Denizli Platformu’nun üyesi olan sizler önüme siyaseti koydunuz. Denizli için 35 günde beni siyasete soktunuz. Denizli için arkamda durdunuz. Sizler olmasaydı bu konumda olmazdım. Hepinizin o günlerde nasıl büyük bir özveri verdiğinizi, Denizli için bir taraf olduğunuzu biliyorum. Unutmam mümkün değil” diye konuştu.

DENİZLİ PLATFORMU’NUN ÖNEMİNE VARIN
Denizli Platformu’nun Türkiye’de örnek alınacak bir yapı olduğunu aktaran Zeybekci, “Doğunun barı, güneydoğunun halayı, kuzeyin horonu bir arada oynanır ama ödülü hem ekip halindeki zeybek gösterileri alır. Dikkat edin yarışmalarda ödülü toplayan ekip içindeki zeybek danslarıdır. Dolayısıyla ben Denizli Platformu’nu ona benzetiyorum. Herkes tek başına heybetli çok güzel figürler ortaya koyuyor ama ekip olarak bakıldığında müthiş bir uyum ortaya çıkıyor” diye konuştu. Türkiye’de böylesine çok katılımlı ama uyum içinde bir birliktelik olmadığını dile getiren Zeybekci, Denizli Masası’nı bir kez daha hatırlatıp daha iyiye ulaşmak , daha büyük ihracat gerçekleştirip, çok önemli yatırımları ortaya koymak için devletin önemli teşviklerde bulunduğunu dile getirip “Gelin şu Denizli masasına bizim oğlan ne bu teşvikler bana anlat biyo diye sorun” dedi.

CHP VARLIKER DE PROTOKOL MASASINDA
Toplantıda dikkat çeken detaylar arasında CHP’nin yeni yüzlerinden Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker’in oturduğu masaydı. Tekstilci Varlıker’e, ana protokol masasında olmasa bile hemen yanında bulunan ve kentin önemli bürokratlarının da oturduğu protokol masasında yer verilmesi dikkatlerden kaçmadı. Muhalif bir ismin sahneye hakim güzel bir yerde konumlandırılması, davetliler tarafından Denizli özneli gecenin samimi havasına da yakıştırıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı