REKLAMI GEÇ

Bakanlardan iyimser tablo

Bakanlardan iyimser tablo

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli’de işadamlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. İki Bakan da Türkiye ekonomisinin geleceği için kimsenin kötümser olmaması gerektiğini söyledi. Bakan Zeybekci, Türkiye’nin ekonomide pozitif bir yola girdiğini, önemli adımlar atıldığını belirtirken, Bakan Şimşek ise, “Türkiye’de bu aralar gürültü var. Türkiye bunları çok rahat aşacak, Türkiye muazzam bir sıçramaya girecek. 17 Aralık operasyonuyla başlayan siyaset mühendisliğine rağmen kötümserliğe gerek yok, Türkiye’nin önü açık” dedi.

/ DENİZLİHABER / 3 Mart 2014 Pazartesi, 16:07

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci için Denizli Anemon Otel’de düzenlenen yemekli toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar ile AK Partili Belediye Başkanı Osman Zolan ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı. Toplantıda ilk sözü alan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin geleceği için en uygun adımın ihracatı arttırmak olacağını vurgulayarak şöyle dedi:

“İhracatın artması demek üretim ve istihdamın artması, içerideki refahın artması ve sağlıklı büyüme demek. Hükümet olarak asıl yapmamız gerekenlerden biri yürüyen atı kamçılayıp koşturmak. Ülkemizdeki gelir dağılımının adaletli hale getirilmesi için çalışmalar, teşvikler olacak. Denizli, Gaziantep, Çorum gibi ekonomisi gelişmiş kentlerde de sektörler desteklenecek. Bölgesel kalkınma için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yatırım yapılmayan kentlere yatırım yapılacak.”

‘ORTAOKUL TERK BİR NESİL İLE BAŞARDIK, GELECEĞİMİZ PARLAK’
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de, Türkiye’nin eğitim ortalamasının 6.5 yıl olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Biz ekonomimizi 6.5 yıl eğitim ortalaması olan nesil ile bu hale getirdik. Ortaokul terk bir nesil ile başardık, geleceğimiz parlak. Birileri siyasi mühendislik yapsa da, kimse karamsar olmasın. Bu aralar Türkiye’de gürültü var. Kötümserliğe gerek yok, Türkiye’nin önü açık. Siyaset mühendisliğine, 17 Aralık operasyonuyla başlayan siyaset operasyonlara rağmen yolumuz açık. Bu kargaşa olmasa, operasyonlar olmasa durumumuz çok daha iyi olacaktı.”
ic

 BAKAN ŞİMŞEK’E, PAÜ’DEN FAHRİ DOKTORA
Bakan Şimşek’e fahri doktora unvanı verilmesi nedeniyle PAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde tören düzenlendi.

Doktorluk ünvanını aldıktan sonra kürsüye çıkan Bakan Şimşek, “Çok heyecanlıyım. Annem ve babam okuma yazma bilmiyordu. O anne ve babanın çocuğu olarak fahri doktora ünvanını aldım, çok duyguluyum” dedi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin bazı yapısal sorunları olduğunu, bunun da başında eğitimin geldiğini belirtti.
denizli-maliye-bakani-esnaf-ziyareti-ic

BAKANLAR TEZGAH ARKASINA GEÇTİ 
Bakan Şimşek,  Üniversite’de düzenlenen Fahri Doktora unvanı töreninin ardından, parti binasına geçti. Bir süre  partililerle görüşen Bakan Şimşek, daha sonra Lise Caddesi’ndeki esnafı ziyaret etti.   Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ile birlikte tezgah arkasına geçerek satış ta yapan Bakan Şimşek, basın mensuplarını da unutmadı. Kendisine ikram edilenleri basına dağıtan Şimşek, esnafın sorunlarını dinledi.

Daha sonra Belediyeye geçen Bakan Şimşek, geç saatlerde Denizli’den ayrıldı. 

Yorumlar

ahmet turhal   -  Bağlantı 3 Mart 2014, 22:20

bakan geliyor diye okula belediye otobüsleri ve hiçbir özel araç girmedi böyle bir saçmalık nerede var? öğrencilerden mi korkuluyor?

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı