REKLAMI GEÇ

Bakkallardan “Sorunlar” dosyası

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası, her partinin ilk üç sıra milletvekili adaylarına verilmek üzere mesleki sorunları içeren bir dosya hazırladı.

/ DENİZLİHABER / 16 Haziran 2007 Cumartesi, 00:00

Seçim sürecine girilmesi ve partilerin adaylarının kesinleşmesi ile birlikte harekete geçen Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası, adaylara verilmek üzere bir dosya hazırladı. Bakkalların ve genel anlamda esnafın sorunlarının 20 maddede toplandığı dosya, milletvekili adaylarına seçim öncesi verilecek ve adaylardan, sorunlarla ilgili çözüm önerilerini basın aracılığıyla anlatmaları istenecek. 1800 üyeye sahip olan Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası’nın hazırladığı sorunlar dosyasında, büyük marketler nedeniyle bakkalların zarar görmesinden tutun da Bağ-Kur prim borçlarına varıncaya kadar birçok sorun yer alıyor.

Denizli Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Erol Tüzen, esnafın halinin harap olduğunu belirterek, “Serbest piyasa ekonomisi, küçük esnafın bitirilmesi için kurulmuş bir sistem. Esnafın hali harap. Üyelerimizin tamamına yakınının Bağ-Kur borcunun olması, borcun faizlerle günden güne katlanması esnafın içinde bulunduğu durumu anlatmak için çok iyi bir gösterge. Büyük marketler şehrin her yerinde. Devlet de bu konuda bir tedbir almadığı için bakkallar bitme noktasına geldi. Büyük marketlerden sadece bakkallar değil, kasaplar, kırtasiyeciler ve manavlar da etkilendi. Bir ara Market Yasası’nın çıkarılacağı söyleniyordu ama henüz çıkmadı. Biz de hazırladığımız dosya ile market sorunundan Bağ-Kur borcuna kadar birçok sorunumuzu derledik, dosyaladık. Milletvekili adaylarına sunacağız. Onlardan, sorunlara çözüm önerilerini ve bu konuda yapacakları çalışmalarını basın aracılığıyla dile getirmelerini isteyeceğiz. Üyelerimizle birlikte onları daha Ankara’ya vekil olarak gitmeden izlemeye alacağız ve 22 Temmuz’da kararımızı ona göre vereceğiz” dedi.
 

Tüzen, sorun dosyasını, milletvekili adaylarına özellikle Ankara’ya vekil olarak gitmeden önce vereceklerini ifade ederek, “Milletvekili oldukları kesinleşmeden vereceğiz ki yarın Ankara’ya gittiklerinde hemen çalışmalara başlayabilsinler. İki sene sonra Denizli’ye gelip ‘Sizin ne sorununuz var’ diye bize sormasınlar. O zaman çoktan iş işten geçmiş oluyor. Biz milletvekillerinden tayin işleri ile filan uğraşmalarını istemiyoruz. Aksine, yasama görevlerini en iyi şekilde yerine getirmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı