REKLAMI GEÇ

Baro’nun iki yeni avukatı yemin etti

Bir yıllık stajyerlik sürelerini dolduran Derya Subaşı ve Hasan Gürler, Denizli Barosu’nda yapılan törende yeminlerini ederek baroya katıldılar. Böylece Denizli Barosu’nun kayıtlı avukat sayısı 695’e yükselmiş oldu.

/ DENİZLİHABER / 8 Ağustos 2007 Çarşamba, 00:00

Avukat adayları Derya Subaşı ve Hasan Gürler, bir yıllık stajyerlik sürelerini doldurmalarının ardından avukatlık yeminlerini ederek Denizli Barosu’na katıldılar. Denizli Baro Binasında gerçekleştirilen törene avukat adaylarının aileleri de katıldı. Subaşı ve Gürler’in katılımlarıyla barodaki kayıtlı avukat sayısı 695’e yükseldi.

Baro Başkanı Adil Demir, yaptığı konuşmada avukatlık mesleğinin insanların toplu halde yaşamaya başladıklarından beri var olduğunu ve avukatların, yüzyıllardan beri insanların kardeşi gibi görüldüğüne dikkat çekti. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Demir, yeni oluşturulan meclisin de, hukuksal düzeni koruyan bir siyaset izleyeceğine inandığını belirtti. Demir, “Eğer bir devlette hukuk, milletin egemenliğine dayalı olarak işlemiyorsa; diğer güçlü devletler de o ülkenin düzenine karışır ve bugün Irak’ta meydana gelen olaylar görülür. Biz de bu durumu engellemek için, demokrasiyi, hukuk temelinde işletmek zorundayız” dedi. 12 Eylül’de yaşanan askeri darbenin ardından çıkarılan anayasada, hukuksal anlamda birçok yanlış olduğunu belirten Demir, bu kuralların derhal değiştirilmesi ve Türkiye’yi barış içinde yaşanılan huzurlu bir ortam haline getirecek düzenlemeler yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Adil Demir’in konuşmasının ardından avukatlık yeminlerini eden Derya Subaşı ve Hasan Gürler, cübbelerini, bir yıl boyunca yanlarında çalıştıkları Oğuz Akıncı ve Özcan Aksoy’un ellerinden giydiler. Çok mutlu olduklarını belirten yeni avukatlar, hukukun üstünlüğü için mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini belirttiler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı