REKLAMI GEÇ

“Batarsak hepimiz bir batarız”

“Batarsak hepimiz bir batarız”

Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın, Bakanlar Kurulu’na sunduğu, ithal iplikte, 200 gün boyunca kg başına 1.03 dolar ek mali yükümlülük alınması ve anti damping soruşturması açılması konusundaki önerisine tepki gösteren BASİAD Başkanı İsmail Yılmaz, önerinin Bakanlar Kurulu’nda kabul edilmesi halinde, bu karardan tüm tekstil sektörünün etkileneceğini söyledi. Yılmaz, “Batarsak hepimiz bir batarız” dedi.

/ DENİZLİHABER / 30 Mayıs 2008 Cuma, 00:00

Denizli’de hafta başından beri süren, iplik ithalatındaki damping soruşturması ve ek mali yükümlülük önerisine tepkiler devam ediyor. Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından, Bakanlar Kurulu’na sunulan önerinin, Bakanlar Kurulu tarafından kabul görmesi halinde alınacak karardan, yerli iplik üreticilerinin de zarar göreceğini söyledi. Bu yönde alınacak bir kararın, iplik üreticileri lehine gözükse de tüm tekstil sektörüne zarar vereceğini dile getiren Yılmaz, “Unutulmamalıdır ki; bu ülkede iplik üretiminin dışında ham ve mamul kumaş üretimi yapan ve neredeyse tamamı KOBİ niteliğinde olan yüzlerce işletme vardır. Bu işletmeler, türlü sıkıntılar içinde yaşamlarını sürdürmeye çalışırken, böyle bir kararın onaylanması halinde tamamen yok olmalarına sebep olacaktır. Bu yok oluş silsile yolu ile sektörü tümü ile etkileyecektir” dedi.

‘İplikçi, ipliğini satacak kimse bulamaz’

İplik üreticisinin, dokumacı, terbiyeci ve konfeksiyoncu olmazsa, ipliğini satacak kimse bulamayacağını belirten Yılmaz, hükümetin iplikçilerin isteği doğrultusunda bir karar alması durumunda, iplik sektörünü korumaya çalışırken aslında, zaten sıkıntıda olan dokuma, terbiye ve konfeksiyon sektörlerini daha da fazla cezalandıracağını söyledi.

‘Denizli’ye ikinci darbe olur’

Bu yönde alınacak bir kararın, Teşvik Kanunu’ndan sonra Denizli’ye ikinci bir darbe olacağını ifade eden Yılmaz, “Maliyetlerimizi bir cent yükseltecek her türlü girişim zaten dar boğazda olan sektöre daha fazla zarar verecek, özellikle Denizli gibi şehirlerde binlerce insan işsiz kalacaktır. Böylesine bir karar, Denizlisanayicisine ve ihracatçısınatelafisi mümkün olmayan zararlar verecektir” diye konuştu.

‘Batarsak hepimiz bir batarız’

BASİAD Başkan Yardımcıları Zafer Gökşen ve Selim Kasapoğlu ile birlikte, DGC’de yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili görüşlerini açıklayan Yılmaz, “Hepimiz aynı geminin yolcularıyız, gemi batarsa hep beraber boğuluruz. Bu gemiyi güvenli limanlara götüreceksek eğer el birliği ile hareket etmeliyiz. Sektörümüzdeki sorunları ortak akıl çerçevesinde hepimizin yararına olacak şekilde çözüm bulmalıyız. Kendimiz için doğru kararları almaya çalışırken başkalarına da zarar vermemeliyiz, yani bir tarafı tamir etmeye çalışırken bütün sistemi bozmamalıyız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı