REKLAMI GEÇ

Bebek altını karaborsaya düştü

Bebek altını karaborsaya düştü

Altın fiyatlarındaki düşüş küçük tasarrufçuyu sevindirdi. Birçoğu da elindekini bebek altına alarak değerlendirmek istedi. Ne var ki, sarraflara koşanlar “elimizde yok” yanıtıyla karşılaşırken, bazıları da yüksek fiyatla satışa yönelerek bu durumu fırsata dönüştürmek istiyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Kasım 2014 Pazar, 11:06

Denizli Sarraflar ve Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Yıldırım, fiyatlarının düşmesi ile birlikte insanların yatırım için altın almaya başladığını, bu yüzden de bebek altının karaborsaya düştüğünü söyledi.

10 gün öncesine kadar 144 liradan satılan bebek altının 137 liraya kadar düştüğünü bu yüzdende alımların arttığını ifade eden oda başkanı Yıldırım, “137 liraya kadar düşen bebek altını yoğun ilgi görünce odamıza kayıtlı 131 kuyumcuda şuan bebek altını kalmadı. Darphanede yeni altın üretimi yapıp piyasaya sunmayınca bebek altını karaborsaya düştü. Bebek altını şuan 141 – 144 lira aralığında satılıyor. Müşterilerden altın almak için üyelerimize yoğun talep geliyor ama ürün yok. Altın fiyatları bir miktar daha düşebilir” dedi.

ONS FİYATI GERİLİYOR
ABD Merkez Bankası’nın tahvil alımlarını durdurmasının ardından doların yükselmeye altın fiyatının da düşmeye devam ettiğini ifade eden Yıldırım, “1180 dolar olan altının ons fiyatı 1.147 dolar seviyelerine düştü. Bu rakamın 1.100’ler seviyesine inmesi muhtemel. Bu nedenle ulusalararası piyasalarda altın güvenli liman olmaktan çıktı. Ancak biz altının uzun vadede yatırımcısına yine iyi para kazandıracağını söylüyoruz. Bunun içinde elinde parası olanların altına yönelmelerini istiyoruz. Altın fiyatları bir miktar daha gerilese de önümüzdeki dönemde yine eski fiyatına yükselecektir. Piyasalarda bu tür hareketlenme olabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı