REKLAMI GEÇ

Belgede indirim fırsatını kaçırmayın

Belgede indirim fırsatını kaçırmayın

İl içi yük taşımacılığında kullanılan, 3.5 tonu geçmeyen küçük nakliye araçlarına Yıldızlı K1 Belgesi, kendi yükünü taşıyan şirket ve şahıslara ait 3.5 tonu geçmeyen ve il içi nakliyesinde kullanılan araçlara da Yıldızlı K2 Belgesi’nin yüzde 87 indirilmesi verilmesi uygulaması, 25 Şubat’ta sona erecek.

/ DENİZLİHABER / 11 Ocak 2008 Cuma, 01:00

Ulaştırma Bakanlığı tarafından 25.02.2004 tarihinde yürürlüğe konulan “Karayolu Taşıma Yönetmeliği “çerçevesinde A’dan T’ye kadar ticari amaçlı yük ve yolcu taşımacılığı için yetki belgeleri çıkarıldı. Şehirler ve uluslararası yollarda yük ve kargo taşımacılığı yapan 3,5 tonun üzerindeki tüm nakliye araçlarına K Serisi belge verildi. Ancak 3.5 tonu geçmeyen ve il içinde (sınır < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />100 kilometre) yük ve kargo taşımacılığı yapan araçlara ise K serisinin ‘Yıldızlı’ belgesi getirildi. Ayrıca bu araçlara 25 Şubat 2008 tarihine kadar, belge ücretlerinde yüzde 87 indirim hakkı tanındı. Denizli içinde çalışan ve 3.5 tonu geçmeyen ticari amaçlı nakliye araçları, 25 Şubat 2008 tarihine kadar bu belgeyi alacak ve bu indirimden yararlanacak.

Diğer taraftan kendi iştigal konusu ile ilgili olarak, il içinde, kendi ürettiği ürünü taşıyan şirket ve şahıslar ise bu araçlarına ‘Yıldızlı K2’ belgesi alacak ve bu indirimden onlar da yararlanacak. Yıldızlı K1’in indirimsiz fiyatı 11 bin 556 YTL, Yıldızlı K2 Belgesi’nin fiyatı ise indirimsiz 5 bin 778 YTL olarak belirlendi. 25 Şubat 2008 tarihinden sonra bu belgeleri alacak olanlar, indirimsiz fiyatlarla belgelerini alacaklar. 25 Şubat 2008 tarihinden önce müracaat etmeleri halinde ise bu fiyatların sadece yüzde 13’ünü ödeyerek, bu belgelere sahip olabilecekler. Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Ona, konuyla ilgili olanların, vakit geçirmeden Denizli Ticaret Odası’na müracaat ederek Yıldızlı K1 ve K2 Belgeleri’ni almaları gerektiğini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı