REKLAMI GEÇ

Yatağan’ı yabancıya satmayacağız!

Yatağan’ı yabancıya satmayacağız!

Bereket, Türkiye’ye bu sözleri verdi; İşçilerin tüm kazanılmış hakları sürecek. Daha iyi şartlarda çalışacaklar. Kimse işten çıkarılmayacak. Kurulduğumuz günden beri yüzde 100 yerli sermayeyiz. Yatağan’da öyle kalacak, yabancılara satmayacağız!. Kapasite artırımı ve verimliliği sayesinde her yıl ülkenin cari açığını, 90 milyon dolar civarında kapatacağız. Biz Yatağan’a patron olarak değil mühendis olarak gideceğiz.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 4 Aralık 2014 Perşembe, 14:44

Türkiye’nin gözü kulağı Yatağan’da 400 günü aşkın süredir devam eden özelleştirme karşıtı eylemlerde. Bir taraftan eylemler farklı meslek odaları, sendikalar ve STK’ların desteğini alırken, diğer tarafından özelleştirme ile ilgili hukuki süreç tamamlandı.

Yatağan’ın yeni sahibi Bereket Enerji’nin patronları, bugün ilk kez medya karşısına çıkıp, yaşanılan eylemler ve ülkenin en büyük termik santrallerinden biri olan Yatağan İşletmeleri’nin geleceği hakkında konuştu.

denizli-bereket-enerji-yatagan-ic

Bereket Enerji’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Başkan Yardımcısı Ali Yağlı ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, hem işçilere hem de Yatağan’ın özelleştirmesine karşı çıkan tüm kurumlara açık çağrıda bulundu.

İŞTEN ÇIKARMA YOK, DAHA İYİ ŞARTLAR VAR
İşçilerin şu an yaşadıkları tüm tereddütlerin kelimenin tam anlamıyla yersiz olduğunu dile getiren Denizlili işadamı Saldanlı, hiçbir işçinin işten çıkartılmayacağı gibi personelin hepsiyle daha iyi şartlarda çalışma arzusu içinde olduklarını söyledi. Saldanlı, “Hiç kimse boş tereddütlere kapılmasın. Biz şimdiki tüm çalışanları artık Bereket Enerji Ailesi’nin bir ferdi olarak görüyoruz. Kazanılmış hiçbir kanuni haklarını kaybetmeyecekler. Daha uygun şartlarda çalışacaklar. Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız. Halen hepsinin 4-C statüsünü de devreye sokma hakları mevcut” diye konuştu.

denizli-bereket-enerji-yatagan-ic-1

YATAĞAN YABANCILARA SATILMAYACAK!
Yatağan’ın özelleştirme kanalıyla Bereket Enerji’ye geçtiğini anımsatan ve “Yabancı sermayeye satılması” kaygılarına dikkat çeken Saldanlı, bu konuda da kamuoyu önünde söz verdi. Saldanlı, “Bizim asıl gurur duyduğumuz nokta yüzde yüz yerli sermaye oluşumuz. Kurulduğumuz günden beri yüzde yüzde yerli sermayeyiz. Yatağan da öyle kalacak, yabancılara satmayacağız” dedi.

CARİ AÇĞI AZALTACAK GİRİŞİM
Saldanlı’nın ardından yapılacak yatırımın boyutu konusunda gazetecileri bilgilendiren Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Yağlı, yeni yatırımlarla kapasite ve verimliliğin arttırılacağını söyledi. Yağlı, yüzde 33’lük verimliliği yüzde 38’e taşıyıp kapasite kullanımını da yüzde 48’den 80’lere çıkartarak 90 milyon dolarlık ilave enerji üretiminin gerçekleştirileceğini dile getirdi. “Türkiye ne yazık ki enerji üretiminin yüzde 50’sini doğal gazdan karşılıyor” diyen Yağlı, “Biz bu kapasite ve verimlilik artırımıyla her yıl ortalama 90 milyon dolar cari açığı azaltacağız” dedi.

ÇEVRE DOSTU OLACAK
Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde düzenlenen basın açıklamasının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı, Yatağan’ın bacasından artık kirli havanın çıkmayacağını söyledi. Yaklaşık 200 milyon dolarlık ek yatırım planı içinde olduklarını aktaran işadamları, bu yatırımın yarısının çevre uyumu konusunda gerçekleştirileceğini aktardı. Yağlı, “Artık Yatağan çevere dostu bir kuruluş olacak. Bu konuda hiçbir masraftan kaçınmayacağız” dedi.

denizli-bereket-enerji-yatagan-ic-2

PATRON OLARAK GİTMEYECEĞİZ
Eylemlerin kısa süre içinde normal bir şekilde sona ereceği öngörüsü ve beklentisi içinde olduklarını dile getiren işadamı Yağlı, “Buradan Yatağan’daki işçi arkadaşlarımıza ve onların ailelerine seslenmek istiyorum. Biz oraya patron olarak gitmeyeceğiz. Biz bu yola çıktığımızda mühendistik hem de öyle kaldık. Biz Yatağan’a iki mühendis olarak gideceğiz. Bugüne kadar çalışanlarımızın ve halkın mutluluğunu nasıl baz aldıysak, Yatağan’da da bu iki temel mutluluk üzerinde çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

BEREKET ENERJİ HIZLA BÜYÜYOR
Ceyhan Saldanlı ve Ali Yağlı isimli Denizlili işadamlarının 1980’lerin başında ELSAN Elektrik ile başladıkları iş serüvenleri 1990’larda hidro elektrik santralleriyle sürdü. Türkiye’nin elektrik dağıtımındaki ilk özel şirketi olan AYDEM’in ardından GEDİZ’in de ihalesini kazanan Bereket, Ege’nin 5 büyükşehrinde yaklaşık 4.2 milyon müşterisine elektrik dağıtımı gerçekleştiriyor. Grubun 22 ayrı şehirde enerji yatırımı mevcut. Yatağan Termik Santrali’nin yanı sıra Çatalağzı Termik Santrali’nin de ihalesini kazanan Bereket, bu iki dev kuruluşla ilk kez termik enerji sahasına giriyor. Yurtdışında da enerji dağıtımı üzerine şirketleri bulunan Bereket Grubu, yüzde yüz yerli sermaye yapısına sahip.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı