REKLAMI GEÇ

Borçların yapılandırılması süreci başladı

Borçların yapılandırılması süreci başladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının yeniden yapılandırılması süreci başladı. Kuruma borcu bulunanlara 18 taksit, 36 ayda ödeme fırsatı sağlanırken, başvuru süresinin 31 Ekim’de sona ereceği açıklandı. Bu arada SGK İl Müdürlüğü’nde düzenlenen toplantıda, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Ağustos 2016 Pazartesi, 14:16

 

Resmi Gazete’de yayımlanan 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) alacakları da yeniden yapılandırılıyor. Yapılacak borç yapılandırması, Haziran 2016 ve daha önceki dönemlere ait olan SSK borçlarını ve bunların gecikme cezalarını kapsıyor.

18 TAKSİT, 36 AY VADE İMKANI
SGK’ya borcu olanlar borcunun tamamını peşin öderse, ana paraya eklenen enflasyon farkının yarısı kadarı alınmayacak. Taksitlendirmeyse iki aylık dönemler halinde olacak. Buna göre, 6 taksit yapanlara 12 ay, 9 taksit yapanlara 18 ay, 12 taksit yapanlara 24 ay, 18 taksit yapanlara 36 ay vade tanınacak.

Yapılandırma kapsamında taksitli ya da peşin ödeme yapacakların, 31 Ekim’e kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Yapılandırma işlemine ilişkin ödemeler ise 2 Ocak 2017’de başlayacak.

SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDE TOPLANTI
Öte yandan, 19 Ağustos 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun ile ilgili SGK İl Müdürlüğü konferans salonunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri ve terör ile mücadelede şehit olan güvenlik güçleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantıda konuşan SGK İl Müdürü Abdullah Mersin, yürürlüğe giren yasa ile borçlu durumda olan işveren ve sigortalıların yapılandırma sayesinde sağlanan birçok avantajdan yararlanacağını söyledi.

SGK Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan da, 6736 sayılı kanunun getirdiği yeniliklerle borçlu durumda olan birçok vatandaşın mağduriyetinin giderileceğini ifade etti. Ünalan, kurum paydaşlarından sigortalı ve işverenlere sağlanan hakları duyurmalarını istedi.

 

 

 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı