REKLAMI GEÇ

Bornoz giyip, etkinliğe davet ettiler

Bornoz giyip, etkinliğe davet ettiler

Denizli Tekstil Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından düzenlenen 6’ncı Dünya Havlu ve Bornoz Günü’nün tanıtımında protokol üyeleri ve öğrenciler bornoz giyip, Babadağ Çarşı Meydanı’nda yürüdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2016 Pazar, 10:55

Türkay ARKADAŞ / BABADAĞ (DHA)
Dünya Havlu ve Bornoz Günü’nün duyurusu için yapılan etkinliğe Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ahmet Yavuzçehre, DETGİS Başkanı İsa Dal, Babadağ Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selim Kasapoğlu’da katılarak destek verdi.

bornozlu-davet-ic

Türk havlusunun marka olduğunu söyleyen İsa Dal, “Dünya’nın her tarafında Türk havlusu ve bornozundan övgüyle söz ediliyorsa, bunda en büyük pay Denizli’nindir. Havlunun anavatanı Türkiye ve dolayısıyla Denizli’dir. En çok üretim de Denizli’de yapılıyor. 6 Mart’taki etkinliğimize tüm halkımız davetli” dedi.

Babadağ Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Selim Kasapoğlu ise, “Dünya Havlu ve Bornoz Günü’nü kutlamak geçmişte hayaldi şimdi gerçek oldu. Biz Denizlililer, önce hayal kuruyoruz sonra icraat yapıyoruz. Etkinlik ulusal çapta tanıtıldı. Şimdi hedefimiz İtalya, Fransa ve ABD’de Dünya Havlu ve Bornoz Günlerini kutlamak. Tekstilin doğduğu Babadağ topraklarından dünyaya açılan Denizli havlusu ve bornozu 6 Mart’taki çeşitli etkinliklerle tanıtılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı