REKLAMI GEÇ

BU AÇIK NASIL KAPANACAK ?

BU AÇIK NASIL KAPANACAK ?

Denizli Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü’nün yaptığı “İşgücü Talep Araştırma” sonuçlarına göre, 2015 yılında 5 bin 473 istihdam bekleniyor. Denizli’deki işsiz sayısı ise 26 bin 676 olarak açıklanmıştı.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Eylül 2014 Cumartesi, 09:34

Türkiye İstatistik Kurumu Denizli Bölge Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün birlikte tespit ettiği 10 ve üzeri işçi çalıştıran 2 bin 961 işyerinden 2 bin 672’nin bilgi formu doldurarak katıldığı araştırma sonuçlarını değerlendiren İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, “Denizli’de işgücü piyasasının talep boyutunu tespit edebilmek amacıyla 2014 yılı 12 Mayıs-27 Haziran tarihleri arasında ‘İşgücü Piyasası Talep Araştırması’ gerçekleştirdik. Denizli’deki işgücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derlenmiştir” dedi.

Giresun, “Çalışmanın sonuç raporunda Denizli’nin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak Denizli’nin işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ortaya konulacaktır. Aktif İstihdam Politikalarının; özellikle de işgücü yetiştirme kurslarının tespit edilen ihtiyaçlara göre açılması planlanmaktadır” diye konuştu.

Önümüzdeki dönemde de, Denizli Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından her yıl en az bir defa bu yönde ve bu kapsamda araştırmalar yapılması hedeflendiğini de vurgulayan Giresun, bu verilerin daha kapsamlı ve ayrıntılı sonuçlarının da kapsandığı “Denizli İşgücü Piyasası Analizi Raporu”nun 2014 yılı Ekim ayı içerisinde yayınlanacağı, rapor kapsamında Denizli’nin işgücü arzı ve talebine ilişkin temel verilerin derleneceğini açıkladı.

5 BİN 473 İSTİHDAM ARTIŞI BEKLENİYOR
Denizli İşgücü Piyasası Talep Araştırması sonuçlarına göre 30 Haziran 2015 tarihi itibariyle istihdamda 5 bin 473 kişilik net artışın beklendiğini söyleyen İŞKUR İl Müdürü Ferudun Giresun, “30 Haziran 2015 tarihinde sektörler itibariyle net istihdam değişimine oransal olarak bakılacak olursa, en yüksek net istihdam artışı beklenen üç sektörün, yüzde 47,3 ile İmalat, yüzde 15,8 ile Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı ve yüzde 13 ile İnşaat sektörleri olduğu görülecektir” dedi.

“YÜZDE 58’İ FİZİKSEL YETERLİLİK İSTİYOR”
Denizli’de 4 bin 756 kişilik açık iş olduğunun tespit edildiği “İşgücü Talep Araştırması” sonuçlarına göre, işyerlerinin yüzde 37,2’si, işçi açığı mevcut. Ayrıca araştırma sonuçlarına göre işyerlerinin yüzde 0,9’u çıraklık eğitimi, yüzde 11,3’ü lise ve altı, yüzde 12,1 lise ve dengi, yüzde 4,4’ü ise lise üstü eğitimlileri talep ediyor.
Yine, açık işlerin yüzde 58’i için fiziksel yeterlilik, yüzde 45,8’i için mesleğe ilişkin yeterli bilgi, yüzde 25,9’u için takım çalışması becerileri, yüzde 18,9’u için iletişim ve ifade etme yeteneği, yüzde 18,4’ü fazla mesaiye kalabilme talep ediyor.

“EN FAZLA AÇIK MADEN VE TAŞ OCAĞINDA”
Araştırmaya göre, en yüksek açık iş oranı yüzde 5,9 ile Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe. Madencilik ve taş ocakçılığı sektörünü yüzde 5,8 ile konaklama ve yiyecek hizmeti, yüzde 4,7 ile toptan ve perakende ticaret, yüzde 4,5’lik açık iş oranı ile İmalat sektörü izliyor.
Araştırma sonucuna göre, Denizli’de açık işlerin en fazla olduğu meslekler, Makineci (Dikiş), Mermer İşçisi, Dokumacı, Kumaş Paketleme İşçisi, Kaynakçı(Gaz Altı- Oksijen), Kalite Kontrolcü- Tekstil, Güvenlik Görevlisi, Garson(Servis Elemanı), Satış Danışmanı ve Makine Nakışçısı.
Ayrıca, çalışma kapsamında ziyaret edilen işyerlerinin yüzde 53’3’ü eleman temininde güçlük çektiğini belirtiyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı