REKLAMI GEÇ

CAMIN KRALINA ÇEŞMİ BÜLBÜL

CAMIN KRALINA ÇEŞMİ BÜLBÜL

Dünyanın dört bir yanında yüksek teknoloji optik camların yanı sıra, kokpit camları, saat ve dokunmatik ekranlı telefon camları üreten İsviçreli cam kralı Erich Trösch’e Denizlili sanatçıların elinden çıkan Çeşmi Bülbül hediye edildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2016 Cumartesi, 10:23

İsviçreli Trösch Grubu’nun Denizli’deki üçüncü yatırımı olan EuropTec resmen açıldı. Pınarkent’te 15 bin metrekare kapalı alanı bulunan ve toplam 52 bin metrekarelik dev tesis üretime başladı. Toplam 60 milyon Euro’ya mal olan işletmenin yıllık 20 milyon dolarlık ihracat yapması bekleniyor.

Uçak ve helikopter kokpit camlarından, optik camlara, saat camlarından telefon camlarına, endüstriye camlardan beyaz eşyalarda kullanılan cam ve dijital ekranlara kadar hemen hür türlü cam üreten Trösch Grubu, Denizli’deki EuropTec ile daha çok beyaz eşya sektörünün cam ihtiyacını giderecek.

Yaklaşık 200 çalışanın istihdam edildiği tesis yüksek teknoloji kullanımının yanı sıra sürekli hava sirkülasyonunun kontrol edildiği temiz odalara sahip.

EuropTec Genel Müdürü Alexander Fischer açılışta yaklaşık 20 dakikalık bir sunum gerçekleştirerek hem Trösch Grubu’nun yatırımları ve üretimi hakkında bilgi verirken hem de Denizli’deki tesisle ilgili detayları paylaştı. Almanca gerçekleşen sunumu salondaki spontane çeviri ile dinledi.

Açılış törenine İsviçre’nin Türkiye Büyükelçisi Walter Heffner, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ve sayılı davetli katıldı.

denizli-trosch-cesmi-bulbul-hediye-1

Törende kısa bir konuşma yapan Erich Trösch, şirketlerinde uzun yılar birlikte çalıştığı Türk işçilerini kutladı, birlikte fotoğraf çektirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise cam kralı Trösch’e Türk sanatçıların elinden çıkma Denizli işi bir Çeşmi Bülbül hediye etti.

Gecede hazırlanan dev çadırın içinde Almanya’dan gelen Babamakas Grubu sahne aldı. Grup Türk müziği ustalarının eserlerini hem Türkçe hem de Almanca olarak seslendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı