REKLAMI GEÇ

ÇSGB Heyeti Organize Sanayi Bölgesi’nde

ÇSGB Heyeti Organize Sanayi Bölgesi’nde

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar ve beraberindeki heyet Denizli Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti, fabrikalarda incelemelerde bulundu. Nacar, sanayiciye destek sözü verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Ocak 2017 Salı, 10:44

“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” etkinlikleri kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (ÇSGB) Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Vekili Saadettin Akyıl, Sosyal Güvenlik Genel Müdürü Ahmet Açıkgöz ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü İç Denetçisi Özkan Öztürk, Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaret etti.

OSB’de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, iş dünyasının sorunlarını yakından takip ettiklerini belirterek, sanayicinin önünü açmak için kanuni değişiklikler yapacaklarını söyledi.

Nacar, “Bizim için çok değerli olan sanayicilerimizin görüşlerine göre çalışmalarımıza yön vereceğiz. İŞKUR kapsamında işletmelerin kalifiye eleman yetiştirme ve bulma konusunda her türlü desteği verip, Denizli özelinde OSB’nin pilot bölge yaparak, çalışmalarını hızlandıracağız” dedi.

ÇSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Vekili İsmail Gerim ise en kısa süre içerisinde Denizli’ye tekrar geleceklerini ve Organize Sanayi Bölgesi’nde iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Toplantının ardından heyet Gamateks ve Deniz Tekstil’i ziyaret etti, çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı ile sohbet eden Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Osman Arıkan Nacar, 3.000 kişi istihdam eden bir işletme için Bakanlık olarak her konuda yardımcı olacaklarını söyledi.

Deniz Tekstil Genel Müdür Mehmet Ertürk de işletme hakkında bilgi verdi. Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Nacar, “Moda ve tasarım konusunda kalifiye eleman yetiştirilmesi konusunda yeni çalışmalar yapacağız. Gerekirse bu konuda kendisini yetiştirmek isteyenleri Bakanlık aracılığıyla Avrupa’nın moda merkezlerine göndererek yetişmelerini sağlayıp, katma değeri yüksek ürünler üreteceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı