REKLAMI GEÇ

Denetim öncesi bilgilendirme

Denetim öncesi bilgilendirme

Muhasebeciler ve mali müşavirlere yönelik verilen konferansta konuşan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Delice, vergi denetimlerinde, işyerlerine ceza değil, mevzuata uygun yapılması gerekenler hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi. Delice’nin sözleri, kayıt dışı ekonomi ile mücadeleye hazırlık döneminde, denetim öncesi uyarı olarak algılandı.

/ DENİZLİHABER / 9 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı ve Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliğinde düzenlenen, ‘Dönem sonu muhasebe işlemleri, envanter denetimi ile ilgili özellik arz eden konular’ başlıklı konferans, Halk Eğitim Merkezi’nde verildi. Çok sayıda muhasebe meslek mensubunun katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Denizli Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Delice, vergi denetimleri sırasında, işyeri sahiplerine ceza kesmek değil, mevzuata uygun olarak yapılması gerekenler hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi. Delice’nin sözleri, denetim öncesi uyarı olarak algılandı. Oda ve firma yöneticileri ile görüşerek, cezai işlem uygulamadan önce yapılması gerekenleri aktardıklarını belirten Delice, “Firmalarımızı denetim öncesi bilgilendiriyoruz. Onların gerekli düzenlemeleri yaparak, sıkıntı yaşamalarını önlemek istiyoruz. Amacımız, ceza kesmek değil, devlete ödenmesi gereken vergileri tahsil etmektir” dedi.

Denizli SMMMO Başkanı Necdet Yılmaz, 2007 mali yılını tamamladıklarını ve yeni bir mali yıla girmenin telaşını yaşadıklarını belirterek, muhasebe meslek mensuplarının, ekonominin kayıt altına alınmasında, sağlıklı vergi beyanlarının yapılmasında ve doğacak uyuşmazlıkların en aza indirilmesinde vergi mükellef    i ile kamu idaresi arasında köprü görevi gördüklerini söyledi. Yılmaz, 2007 yılının siyasal ve ekonomik olayların öne çıktığı ve terör olayların damga vurduğu bir yıl olduğunu ifade ederek, “Ülke ekonomisi bu gelişmelerden olumsuz etkilendi. Bundan toplumun her kesimi nasibini aldı. Kapanan işyerleri var. Binlerce işçi işten çıkarıldı. Firmalarımız güçlükle ayakta durabiliyor. Bu durumdan biz muhasebe meslek mensupları da fazlasıyla etkilendik” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı