REKLAMI GEÇ

Denizilli sanayicilere 4. Sanayi Devrimi anlatıldı

Denizilli sanayicilere 4. Sanayi Devrimi anlatıldı

Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi ve Dijital Fabrikalar Divizyonu Direktörü Ali Rıza Ersoy, sanayicilerin ayakta kalabilmeleri için daha hızlı, hatasız ve kişiye özel üretime geçmeleri gerektiğini, bunun da ancak dijital teknoloji ve robotların kullanıldığı fabrikalarla mümkün olacağını vurguladı. Ardında da Denizlili sanayicilere “Geçiş için yalnızca 3,5 yılınız var. 4.Sanayi Devrimi’ne ayak uyduramayan sanayici yok olur” diye ilave etti.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2016 Çarşamba, 18:29

Denizli Sanayi Odası, (DSO) DEGİAD, DESİAD, Makine, Kimya ve Elektrik Mühendisleri odalarının Denizli Şubeleri ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) işbirliği ile düzenlenen “4. Sanayi Devrimi Endüstri 4.0” konulu konferans, üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

denizli-dso-ali-riza-ersoy-4-sanayi-devrimi-ic-1

“BU KEZ KAÇIRMAMALIYIZ”
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, açılış konuşmasında, Türkiye’nin 2’inci ve 3’üncü sanayi devrimini kaçırdığını veya geç yakaladığını, “Endüstri 4.0” olarak adlandırılan 4.Sanayi Devri’ni kaçırmamak için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi.

“TÜRKİYE 4. SANAYİ DEVRİMİ’NE 3.5 YIL İÇİNDE GİRECEKTİR”
Denizlili sanayici, akademisyen ve üniversite öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak katılan Siemens Türkiye İcra Kurulu Üyesi, Genel Müdür Yardımcısı ve Dijital Fabrikalar Divizyonu Direktörü Ali Rıza Ersoy ise, İlk defa 2011 yılında Almanya’da konuşulmaya başlanan 4. Sanayi Devrimi ile ilgili bilgi aktardı.

denizli-dso-ali-riza-ersoy-4-sanayi-devrimi-ic-3

Tüm dünyada üretim sanayisinin büyük bir değişimin eşiğinde olduğunu, üretimden elde edilebilecek faydaların gelişen teknolojiler sayesinde arttığına dikkat çeken Ersoy, başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa ülkelerinin Endüstri 4.0’ü konuşmaya başladığını söyledi.

Siemens’in Türkiye’nin Endüstri 4.0 rehberliğine hazır olduğunu söyleyen Ersoy, “Endüstri işletmelerimizi, üniversitelerimizi, öğrencilerimizi ve ilgili kamu kuruluşlarımızı farkındalık yaratma adına da çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamdaki çalışmalarımızla ülkemiz endüstrisinin, pazara çıkış süresinde kısalma, daha fazla esneklik ve daha verimli üretim sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan toplantılarda Türkiye’nin bu konuya hazırlıklı olduğunu da söyleyen Ersoy, “2’inci ve 3’üncü Sanayi Devrimi’ni geç yakalayan Türkiye’nin 4.Sanayi Devrimi için hazırlıklara başladı. Şaşıracaksınız ama Türkiye 4. Sanayi Devrimi için alt yapı çalışmalarına şimdiden başladı. Şaşıracaksınız ama Türkiye 4. Sanayi Devrimi’ne 3.5 yıl içinde girecektir” diye konuştu.

denizli-dso-ali-riza-ersoy-4-sanayi-devrimi-ic-2

GENEL MÜDÜRLER KÖYLERİNE…
Endüstri 4.0 denilen 4. Sanayi Devrimi’nde insansız dijital fabrikalarda robotların çalışacağını anlatan Ersoy, “İnsansız fabrikalar üretim yapacak. Fabrikalarda robotlar çalışacak. Çünkü insanın olduğu yerde üretim daha pahalıdır ve hata vardır. Ne yazık ki bu böyle. O nedenle daha hızlı, hatasız ve ucuz üretime geçmek zorundayız. Bu sizi korkutmasın. Çünkü zaten fabrikalarda aynı hareketi bir insanı yaptırmak eziyettir insanlık dışıdır. O nedenle insanlarınız daha üst düzeylerde görevlendirilecek ve Endüstri 4.0 16 yeni iş alanı açacak. Ama şu bir gerçek, mavi yakalar, patronlar olmayacak. Biz genel müdürler de köylerimize geri döneceğiz” ifadesini kullandı.

ÇOK DEĞİL 3,5 YIL VAR
Bu fırsatı artık İstanbul’a bırakmamak gerektiğini ifade eden Ersoy, “Anadolu kentleri olarak bu fırsatı artık İstanbul’a bırakmamalısınız. Bunu yapacak olan siz Denizlili sanayicilersiniz, Kayseri, Gaziantep’tir. O nedenle şimdiden birimlerinizi oluşturun ve çalışmaya başlayın. Bu süreci iyi değerlendirmek için yalnızca 3,5 yılınız var. Ya 4. Sanayi Devrimi’ne ayak uyduracaksınız ya da yok olursunuz” dedi

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı