REKLAMI GEÇ

6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali başlıyor

6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali başlıyor

Denizli’de tekstil sektörünün önde gelen isimleri, bornoz giyip basının karşısına geçti, bu yıl 6.sı düzenlenecek olan Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’ne katılımın yüksek olması için çağrıda bulundu. Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği’nin (DETGİS) düzenlediği festival, 16 Mart Perşembe günü İstanbul’da başlayacak. 25 Mart Cumartesi günü de Denizli’de çeşitli etkinlikler yapılacak.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 15 Mart 2017 Çarşamba, 11:21

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı Mustafa Koltuksuz, Babadağ Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Genç İşadamları Derneği (DEGİAD) Başkanı Melek Sözkesen ile iş kadını ve iş adamları, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Bornozlarını giyen iş kadını ve iş adamları, 6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali’nin duyurusunu yaptı.

Koordinatörlüğünü DETGİS’in üstlendiği festivale Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Denizli İhracatçılar Birliği, Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret Borsası, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Güney Ege Kalkınma Ajansı, BASİAD, DEGİAD, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Ev Tekstil Sanayicileri ve İşadamları Derneği, Giyim Sanayicileri Derneği de destek veriyor.

İSTİKLAL CADDESİ’NDE HAVLU BORNOZ DAĞITILACAK
Festival, 16 Mart Perşembe günü İstanbul’da başlayacak. Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yapıldıktan sonra İstiklal Caddesi’nde kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Cadde üzerinde İstanbullulara havlu ve bornoz dağıtılacak.

18 Mart Cumartesi günü ise, BASİAD ev sahipliğinde Babadağ’da panayır düzenlenecek. 25 Mart Cumartesi günü de, konferanslar ve paneller gerçekleştirilip, Bayramyeri’nden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’na kadar sürecek kortej yürüyüşü yapılacak. Kortejde sanatçılar Keremcem ile Deniz Akkaya da yer alacak

BAŞKANLAR DAVET ETTİ
DETGİS Başkanı Mustafa Koltuksuz, tekstilin başkenti Denizli’de üretilen ve 2 milyar dolara yakın ihracatı bulunan havlu ve bornozun Denizli’nin markası olduğunu söyledi.

Koltuksuz, “Festival etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir. Tekstil işverenleri, çalışanlar, halkımız etkinlikleri hep birlikte yer alacağız” derken, BASİAD Başkanı Selim Kasapoğlu, “Tekstilin doğduğu topraklar Babadağ’daki kutlamalarımız Cumartesi günü panayır havasında olacak. BASİAD olarak bu festivale büyük önem veriyoruz” dedi.

DEGİAD Başkanı Melek Sözkesen ise, “Denizli’nin marka kent olması için biz de elimizden geleni yapıyoruz. Festivalin manevi paydaşlarından biri olarak bu festivale daha çok omuz vereceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı