REKLAMI GEÇ

6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali İstanbul’da başladı

6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali İstanbul’da başladı

Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) tarafından gerçekleştirilen 6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali İstanbul’da gerçekleştirilen etkinlikle başladı. Renkli görüntülerin oluştuğu organizasyon İstanbulluların yoğun ilgisini çekti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Mart 2017 Perşembe, 17:23

DETGİS tarafından bu yıl 6. kez gerçekleştirilen Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali İstanbul Sultanhamam’da başladı. Dünyada kendini ispatlamış Türk havlu ve bornozunun kalitedeki liderliği ile tanınırlığını artırmak amacıyla başlatılan ve geleneksel hale gelen festivalin startı, TETSİAD ev sahipliğinde, tekstilin doğduğu Sultanhamam’da yer alan tarihi Hatice Turhan Valide Sultan Sebili’nde gerçekleşen basın toplantısıyla verildi.

Ardından bornozlar giyilerek kortej yürüyüşü yapıldı. Etkinliğe “İstanbul Zihinsel Engelliler İçin Eğitim ve Dayanışma Vakfı (İZEV)” çocuk bando takımıyla katıldı, Sultanamam’ın sokakları renkli görüntülere sahne olurken, vatandaş yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi.

VATANDAŞTAN TAM NOT
İZEV çocuk bando takımı ve tahta bacaklar eşliğinde bornozları giyen tüm katılımcılar, “Biz de varız” diyerek, İstanbul sokaklarında müzik eşliğinde yürürken, hem tanıtıma destek oldular hem de doyasıya eğlendiler. Türk havlu ve bornozunun tanıtıldığı organizasyon vatandaştan tam not aldı.

6. Dünya, Türk Havlu ve Bornoz Festivali kapsamında 25 Mart Cumartesi günü Denizli’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı