REKLAMI GEÇ

Denizli, BELDES’te 3.

Denizli, BELDES’te 3.

Devlet Planlama Teşkilatı verilerine göre, Denizli, Konya ve Afyon’un ardından, BELDES’ten en çok yararlanacak üçüncü il konumunda.

/ DENİZLİHABER / 27 Mayıs 2008 Salı, 00:00

Yüksek Planlama Kurulu (YPK), nüfusu 10 binin altında bulunan belediyelerin altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla, Belediyelerin Altyapısının Desteklenmesi (BELDES) ile Köylerin Altyapılarının Desteklenmesi (KÖYDES) projelerinin 2008 yılı ödeneğini onayladı.

Bu yıl, BELDES projesi kapsamında, 2 bin 539 belediyeye, toplam 250 milyon YTL kaynak ayrıldı. Denizli, BELDES’ten en çok faydalanacak üçüncü il konumunda. Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) verilerine göre, Konya 191 projeyle BELDES’ten en çok yararlanacak il oldu. Afyon ise 99 projeyle üçüncü sırada yer aldı. Denizli ise 83 projeyle, BELDES’ten en çok yararlanacak üçüncü il oldu.

Bu arada, içme suyu altyapısının tamamlanması ve köy yollarının kalitesinin artırılması amacıyla uygulanan KÖYDES projesine, 2008 yılı için 500 milyon YTL kaynak ayrıldı. Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararına göre, toplam 79 il, bu projeden yararlandırılacak.

Bu yıl içinde KÖYDES projesinden yararlanacak iller içinde Trabzon en fazla kaynak aktarılacak il oldu. Trabzon 16 milyon 262 bin YTL ile ilk sırada yer alırken, Şanlıurfa 15 milyon 947 YTL ile ikinci, 15 milyon 933 YTL ile de Diyarbakır üçüncü sırada yer aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı