REKLAMI GEÇ

Büyükşehir Belediyesi iş arayanlar ile İŞKUR arasında köprü olacak

Büyükşehir Belediyesi iş arayanlar ile İŞKUR arasında köprü olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, imzaladığı protokolle iş arayan vatandaşlar ve İŞKUR arasında köprü olacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR veri tabanını kullanarak vatandaşları iş bulma konusunda yönlendirecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Kasım 2015 Perşembe, 11:47

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve İŞKUR arasında işbirliği protokolü imzaladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde imzalanan protokol törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Genel Sekreter Yardımcısı Aytaç Turgut, Denizli Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Feridun Giresun ve İl Müdür Yardımcısı Zafer Alıcı katıldı.

İŞKUR Denizli İl Müdürü Feridun Giresun, hitap ettikleri işçi, işveren ve kurumların tamamına ulaşmalarının mümkün olmadığını belirterek, gerekli eğitimlerin ardından görev, yetki ve sorumluluklarının bir kısmını protokol yaptıkları kurumlarla paylaştıklarını söyledi.

Başkan Zolan ise, imzalanan protokolün önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek, İŞKUR’un yeni sistemi ile çok etkili hale geldiğini, vatandaşların talepleri doğrultusunda, işçi ve işvereni buluşturmak, ayrıca eğitim noktasında birçok proje ortaya koyduğunu söyledi.

İmzalanan protokolle hangi sektörde ne kadar personele ihtiyaç var konusunda bir veri tabanı oluşacağını kaydeden Zolan “İŞKUR’daki bilgilerden faydalanarak hangi sektörde, nasıl bir ihtiyaç var bununla ilgili elimizde çok güçlü bir veri tabanı olacak. Ayrıca mesleki eğitimlerle ilgili de yönlendirebileceğimiz alanları tespit etmiş olacağız. Vatandaşlarımız bu sayede kurum kurum dolaşmak yerine arzu ettikleri bilgilere hemen ulaşır hale gelecekler. Biz iş ihtiyacı olan vatandaşlarımızla İŞKUR arasında köprü vazifesi kuruyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından protokol Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ve İŞKUR İl Müdürü Giresun tarafından imzalandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı