REKLAMI GEÇ

Anadolu’nun ilk 500 şirketi arasına giren 29 Denizlili firmaya plaketleri verildi

Anadolu’nun ilk 500 şirketi arasına giren 29 Denizlili firmaya plaketleri verildi

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl belirlenen “Anadolu’nun en büyük 500 şirketi” sıralamasına giren Denizli firmaları için Denizli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DESİAD), Anemon Hotel’de “Yereldeki Yüzümüz” adlı plaket töreni düzenledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Aralık 2018 Çarşamba, 11:50

Ekonomist Dergisi’nin her yıl yayımladığı “Anadolu’nun en büyük 500 şirketi” sıralamasına bu yıl 29 Denizli firması girdi. Denizli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DESİAD), Anemon Hotel’de düzenlediği tören ile sıralamaya giren firmalara plaket verdi. KONKA A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, törene konuşmacı olarak katıldı.

PASTA KÜÇÜLÜYOR
Törenin açılış konuşmasını Denizli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DESİAD), Başkanı Okan Konyalıoğlu yaptı. Konuşmasında yaşanan ekonomik krize değinen ve gelecek için yapılması gerekenler hakkında değerlendirme yapan Konyalıoğlu, “Bir araya geldiğimizde yaşanan krizi konuşup zaman kaybedeceğimize ve birbirimizi daha da karamsarlığa iteceğimize, her geçen gün küçülen pastadan daha büyük payı nasıl alabiliriz diye konuşmamız gerekiyor” dedi.

PARA EDEN TEK ŞEY BİLGİ
“Artık günümüzde tek para eden şey bilgi” diyerek sözlerini sürdüren DESİAD Başkanı Okan Konyalıoğlu, “Artık eski usuller geride kaldı. Şirket stratejilerimizi teknoloji firmaları gibi geliştirmeli ve yapmalıyız. Ayakta kalabilmenin yolu yenilikçi satış teknikleri. Bu yoksa gelecek hepimiz için kısa. Önceden liste başlarında hep akaryakıt firmaları olurdu. Şimdi teknoloji firmaları ilk sıraları kaptırmıyor” diye konuştu.

DENİZLİ TÜKETTİĞİNDEN FAZLA ÜRETİYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasına “Artık Denizli büyük bir köy değil, büyük bir şehir” diyerek başladı. Başkan Zolan, “Denizli her zaman tükettiğinden fazla üreden bir şehir olmuştur. Denizli parmakla gösterilen bir il. Üretim yapan istihdam sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Mutlu ve huzurlu insanlarla dolu bir şehir, ancak istihdamın ne kadar olduğuna bağlıdır” dedi.

AĞIRDIR, TEKNİK BİLGİLER PAYLAŞTI
Daha sonra konuşmaların ardından törene konuşmacı olarak katılan KONKA A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ağırdır ve Dünya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hakan Güldağ, ekonomik değerlendirmeler yaparak, konukların sorularını yanıtladı. Bekir Ağırdır’ın verdiği bilgiler ve sunduğu öneriler ise salonda büyük beğeni topladı. Ağırdır, törendeki işadamları ve konuklara “Krizden küçülüp büzülerek değil, değişerek çıkabilirsiniz” dedi.

SORUNLAR DEĞİŞMEYECEK
Yaşanan kriz konusunda “Ne olacak bu halimiz?” diye soracak olursanız diyerek sürdürdüğü konuşmasında “Bu hep böyle gidecek” diyen KONKA A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ağırdır, ”Derin bir sarsıntı geçiriliyor. Bunun yapısal, ekonomik ve siyasal yanları var. Ekonomik tüm kurallar Batı Ekonomisi kuralları doğrultusunda konuluyor. ABD Başkanı Trump’ın bir sözü, yada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sözü ile ekonomi allak bullak olabiliyor” diye konuştu.

KRİZLER HEP YAŞANACAK
Yaşananları “Küresel Ana Buzul Dönemi” olarak adlandırdığını da belirten Ağırdır, “Maalesef hukuk üretmedik, teknoloji üretemedik. Göreceksiniz bakın Trump ikinci kez başkan seçilecek ve yine o tutarsız davranışlarıyla serbest anlaşmalardan çekilip, yeni yeni krizlere neden olacak. Maalesef koşulsuz olarak vatandaş diyen bir devleti inşa edemedik. Artık bilgi toplumu dediğimiz bir hayat yaşıyoruz. Ama biz buna ayak uyduramıyoruz” diye konuştu.

ADALET, HUZUR VE SAYGI
KONKA A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ağırdır, son olarak çalıştığı firmanın yaptığı araştırma sonuçlarından örnekler vererek, toplumumuzda en büyük eksikliğin hoşgörü, konuşma ve paylaşma olduğunu belirterek, “12 bin kişi üzerinde yaptığımız bir çalışmada insanlara nasıl bir ülke istiyorsunuz diye sorduk. İnsanların yüzde 70’i adalet dedi. Yani Türkiye adalet, huzur ve saygı istiyor” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Diğer taraftan yapılan konuşmaların ardından Ekonomist Dergisi tarafından her yıl belirlenen “Anadolu’nun en büyük 500 şirketi” sıralamasına giren Denizlili 29 firmaya tek tek plaketleri verildi. DESİAD tarafından gerçekleştirilen ve yerel Event firması Event:CO’nun organizasyonu ile sıralamaya giren firmaların isimleri şöyle:

– Erbakır Elektronik Bakır Mamülleri A.Ş.
– Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş
– Abalıoğlu Yem- Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş.
– Başak Metal Ticaret ve Sanayi A.Ş.
– Sadık Grubu
– Kocaer Haddecilik San. ve Tic. A.Ş.
– ADM Elektirik Dağıtım A.Ş.
– Seval Kablo Aydınlatma Cihazları İth. İhr. San ve Tic. A.Ş.
– Aynes Gıda San. Tic. A.Ş.
– Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
– Kardemir Haddecilik San. ve Tic. Ltd. Şti.
– Bereket Elektrik Tedarik A.Ş.
– Bereket Enerji Üretim A.Ş.
– Eymes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Halil Pekdemir Çiftliği
– Pamukkale Kablo San. ve Tic. A.Ş.
– Elsan Elektrik Gereçleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Atom Kablo San. ve Tic. A.Ş.
– Gamateks Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
– Kaynak İplik San. ve Tic. A.Ş.
¬- GDZ Enerji Yatırımları A.Ş.
– Uğurlular Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
– Ozan Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
– Küçüker Tekstil San. ve Tic. A.Ş.
– Erikoğlu Emaye Bakır Tel San. A.Ş.
– CMK Elektrik Kablo Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti.
– Akça Hazır Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Dok-San Denizli Dokuma Sanayi ve Ticaret A.Ş.
– Seyran Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı