REKLAMI GEÇ

DENİZLİ, EN BÜYÜK BORNOZU ÜRETECEK

DENİZLİ, EN BÜYÜK BORNOZU ÜRETECEK

23 Nisan–2 Mayıs 2010 tarihleri arasında Guinness dünya rekorlari denemelerine (Guinness World Records ) ev sahipliği yapmaya hazırlananan Forum Çamlık , yeni kahramanlarını bekliyor. Denizli, en büyük bornoz ile yarışacak.

/ DENİZLİHABER / 16 Nisan 2010 Cuma, 16:01

Guinness World Records Live organizasyonu ile düzenlenecek etkinliklerde hem önceden belirlenmiş alanlardaki rekorlar, hem de kişisel rekor denemeleri gerçekleştirilecek. Resmi Guinness World Records (GWR) hakeminin nezaretinde yapılacak rekor denemeleri önceden belirlenmiş alanlarda beceriye dayanan rekorlar olacağı gibi, kişisel rekor denemeleri de olabilecek.

Her Forum kendi rekoruna imza atıyor, Denizli en büyük bornoz ile yarışacak
7’den 70’e herkesin kırabileceği eğlenceli rekorlardan oluşan Guinness Dünya Rekorları denemeleri, ilk olarak 15 Ocak-21 Şubat 2010 tarihleri arasında Forum İstanbul’da gerçekleştirildi. Onlarca eğlenceli rekor denemelerinin yanı sıra ‘En Çok Öpücük’ rekorunun kırıldığı Forum İstanbul’un ardından rekor denemeleri Forum Ankara ve Forum Kapadokya’da devam etti. Forum Ankara Outlet’in, Mediamarkt işbirliğiyle 28 Mart’ta gerçekleştirdiği 360*507 cm ebatlarındaki dev etiket “Dünyanın En Büyük Fiyat Etiketi” olarak Guinness tarihindeki yerini aldı.

Forum Kapadokya’da ise Nisan başında üç dünya rekoruna imza atıldı. ‘Yoma Adam’ İlker Çevik, ‘Bir Dakikada Tenis Raketinin İçinden En Fazla Geçme Rekoru’nu Amerikalı Ashnita Furman’ın elinden alarak yeni bir dünya rekoru kırdı. Çevik ayrıca dünyada ilk kez denenen ‘Bir Dakikada Tek Ayak Ensede İp Atlama’ rekorunun da sahibi oldu. Ünlü çömlek sanatçısı Chez Galip tarafından yapılan 3.70 metre yüksekliğinde, 9 metre genişliğindeki çömlek ise dünyanın en büyük çömleği olarak Guinness Rekoru ile tescil edildi.
Guinness Dünya Rekor Denemeleri kapsamında Forum Çamlık ise, Denizli’nin en büyük bornozu ürettirerek Guinness Rekorları Kitabı’na girmek için yarışacak. Rekor denemeleri Forum Çamlık’ın ardından, Forum Aydın, Forum Bornova ve Forum Mersin’in bulunduğu kentlerde yeni denemelerle devam edecek.

Herkes Guinness rekortmeni olabilir
Önceden belirlenmiş alanlardaki rekor denemeleri, “bir dakikada en çok t-shirt giyme”, “konserve kutularından en hızlı piramiti yapma”, “dönen iskemlede en çok dönüş” gibi birçok eğlenceli rekoru içeriyor. Bu rekorları denemek üzere katılım için Forum Çamlık’ta herhangi bir alışverişin fişini ibraz etmek yeterli olacak. http://www.rekorlarforumlarda.com/ web adresinden de başvuruda bulunabilen denemelere katılım için hiçbir sınırlama bulunmuyor.

Adaylar özel olarak hazırlanmış deneme istasyonlarında aktivite denemelerini yapabilecek. Deneme istasyonlarında başarısını kanıtlayıp rekor kırma şansına sahip olan kişiler performanslarını sahnede göstermek için davet edilecek. Sahne performansı sırasında başarılı olan adayın rekorunun kayıt altına alınması ve onaylanması GWR yetkilileri tarafından gerekli prosedürler takip edilerek yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı