REKLAMI GEÇ

Denizli Gelişiyor DTO büyüyor

Denizli Ticaret Odası Eylül ayında yaptığı değerlendirme toplantısının ardından ikinci değerlendirme toplantısını Kasım ayında gerçekleştirdi. Toplantıda DTO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, Denizli ekonomisi ve ticaretteki son gelişmeleri değerlendirdi.

/ DENİZLİHABER / 8 Kasım 2007 Perşembe, 01:00

Denizli Ticaret Odası ikinci değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi. İlk değerlendirme toplantısını Eylül ayında gerçekleştiren DTO, ikinci toplantısını Kasım ayında yaptı. Gazeteciler Cemiyetindeki toplantıda Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, DTO verileri ile Ekim ayını değerlendirdi. Ekim ayı ve son yıllarda Denizli’nin ticaret konusunda gelişiminin nasıl büyüdüğün değerlendirildiği toplantıda ilk olarak hükümetin üç aylık acil eylem planı ve son dönemlerde yaşanan ekonomik sorunlar aktarıldı. Eylül ayında yapılan toplantının ardından ülke gündeminde çok önemli gelişmelerin yaşandığını ve bu durumunda ekonomiyi etkilediğini belirten Özer, “Son dönemlerde ülke ekonomisinde bir hız kesme görünmekte. Ekim ayı Tüfe artışının 1,81 olduğu göz önüne alınırsa, yıllık enflasyonuntekrar yükselerek 7,70’ye çıkması beklenmekte. Ekonomideki büyüme hızının düşüşe geçtiği bir dönemde enflasyonun tekrar yükselmesi, dikkat edilmesi gereken bir konudur. Hükümetimiz bu dönemde sıkıntıda olan bölge esnafımızın ve sanayicimizin sorunlarına kulak vermelidir.”dedi.

Faaliyetler değerlendirildi

Toplantıda Denizli Ticaret Odasının son bir ay içerisinde yapmış olduğunu etkinliklerde değerlendirildi. En önemli çalışmanın KOBİF fuarı olduğunu belirten Özer, destek ve projelerin buluşması sağlayan fuar ile birlikte birçok firmanın Ankara’ya gitmeden destek ve bilgi aldığını belirtti. Fuarın amacının firmaların kendilerini tanıtması ve son gelişmeler hakkında bilgiler alması için düzenlenen bir fuar olduğunu belirterek, “Düzenlen bu fuar vizyonunu genişletmek, firmayı tanıtmak, yüksek kalitede ürünlerinin tanıtılmasıdır.”dedi. Aynı gün içerisinde yine DTO tarafından yaptırılan DTO Ahi Sinan İlköğretim Okulunun açılışınında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından yapıldığını belirten Özer, ticaret odasının eğitim alanında da duyarlı bir oda olduğunu belirtti. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında 10 bin adet Türk Bayrağı dağıtarak birlik ve beraberlik sağlanması konusunda önemli rol oynadıklarını belirten Özer, “ Ülkemizin huzur ve güvenliği için birlik çağırısında bulunmak amacı ile odamız tarafından bastırılan 10 bin adet Türk Bayrağını Atatürk Stadında ve Cumhuriyet Bayramında vatandaşlara dağıttık” dedi. Oda olarak 21 kişilik bir ekiple 15-20 Ekim tarihlerinde Cin Malları Fuarını ziyaret ettiklerini belirten Özer, yapılan inceleme sonucunda Cin malları ve gelişimi, dünya genelindeki pazar payının nasıl olduğunu incelediklerini bunu da yönetim kurulu toplantısında üyelerine aktardıklarını söyledi.

Üye sayısı çoğalıyor, istihdamda artıyor

Ticaret Odasının her geçen gün artan üye sayısı ise Ekim ayı içerisinde 13 bin 526’ya yükseldi. Bu yükselişin Denizli ekonomisinde iyi bir gösterge olduğunu belirten Özer, “ Denizli Ticaret Odasının geçen yıllardaki oda üye sayısında yüzde 7,25 oranında bir artış gözlenmekte. Buda Denizli ekonomisinin her geçen yıl biraz daha geliştiğinin en iyi göstergesidir. 10 aylık dönemde toplam 1bin 310 firma odamıza kayıt olurken, 370 firmada odamızdan kayıt sildirmiştir.” dedi. Gelişen ticaret ve ekonomi ile birlikte istihdamında arttığını belirten Özer, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında 138 bin 108 sigortalı sayısının bu yıl Ağustos ayı son itibariyle yüzde 5,3 oran artışla 145 bin 348’e ulaştığını belirtti. Ekim ayında sadece istihdamın artmadığını bunun yanında ihracatta da önemli gelişmenin olduğunu belirten Özer, 12 aylık toplam ihracat verilerinin bir önceki yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında yüzde 22,41 oranında artarak 343 milyar 655 bin 939 YTL artığını belirtti. Elektrik tüketiminde Denizli sanayisinin geçen yıla göre daha fazla elektrik tüketimi yaptığını açıklayan Özer, Geçin yıl Ocak ve Eylül ayı döneminde tüketilen elektriğin oranın yüzde 79,30 oranında artığını belirterek bunun maddi tutarının ise 949 milyar 962 bin 479 YTL’ye ulaştığını açıkladı.

E-Haciz Engellendi

Denizli Ticaret Odasının bir aylık döneminde yaptığı en önemli çalışmanın Maliye’nin uygulamış olduğu “E-haciz” yani vergi bulunan esnafların banka hesaplarına el koyması konusu olduğunu belirten Özer, “Denizli Ticaret Odası olarak Maliye’nin bu uygulamasının yanlış bir uygulama olduğunu birliğimiz ile görüşerek önemli çalışma yaptık ve bu kararı durdurduk. Yapılan görüşmeler neticesinde bundan sonra Maliye vergi borcu bulunan ve ödemeyen esnafımızın ve sanayicimizin banka hesabına el koymayacak ve sadece alacağı olan vergi parasını alabilecek.Bu konuda mağdur olan üyelerimizin ise kısa süre içerisinde müracaat etmelerini ve kendilerine yardımcı olmayı sağlıyoruz.”dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı