REKLAMI GEÇ

“Aile şirketleri ekonominin en önemli oyuncuları”

“Aile şirketleri ekonominin en önemli oyuncuları”

Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve 3. Göz Danışmanlık işbirliği ile düzenlenen “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Anayasası” konulu seminer Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2017 Çarşamba, 10:06

3. Göz Danışmanlık firmasından Hikmet Baydar’ın sunumu ile gerçekleşen seminerde, aile şirketlerinin yapısı ve yönetim tarzlarının ortaya konulması, aile şirketlerinin büyüme sürecinde karşılaştığı yönetsel sorunların ele alınması, kurumsallaşma kavramının tanıtılması ve aile şirketlerinin devamlılıklarını sağlamada kurumsallaşma sürecini nasıl yöneteceklerine ilişkin bilgiler verildi.

Baydar, “Aile şirketleri hem Türkiye’de hem de tüm dünyada ekonominin en önemli oyuncuları. Forbes’in milyarderler listesinin %40’tan fazlası ve dünyanın en zengin ilk 10 şirketinin 7’si aile şirketidir. Dünyada birinci kuşak tarafından kurulan her 100 aile şirketlerinden sadece 3 tanesi 3.kuşağa kadar yaşayabiliyor. Öte yandan aile şirketlerinde oldukça nadir de olsa 750 yaşına ulaşmış olanları görmek de mümkün. Kuşaklar boyu yaşayan ve büyüyen aile şirketleri kurabilmenin yolu şirket, ortaklar ve aile arasında kesin sınırlar çizen, kurumsallaşmış bir aile şirketine dönüşmekten geçiyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı