REKLAMI GEÇ

Geleceğin teknolojisi Atalay, yarışmaya hazırlanıyor

Geleceğin teknolojisi Atalay, yarışmaya hazırlanıyor

Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin sponsor olduğu, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi tarafından yürütülen Alatay Elektromobil Araç Projesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TÜBİTAK) ‘Efficiency Challenge Electric Vehicle’ yarışmalarına katılmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2017 Cumartesi, 10:27

PAU Mühendislik Fakültesi ve Teknoloji Fakültesi, TÜBİTAK’ın, 2005 yılından itibaren teşvik amacı ile düzenlediği elektrikli araç yarışmalarına hazırlanıyor. 2014 yılında batarya enerjili elektrikli araç olan ‘Atalay Elektromobil Projesi’ ile elektrikli araç üretim çalışmaları 2016 yılında tamamlanırken, Alatay Elektromobil, aynı yıl içerisinde “PAU Atay’’ takımının geliştirdiği “Alatay-Ev’’ aracı ile TÜBİTAK’ın himayesinde organize edilen Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışmasına katıldı. Alatay Elektromobil, bu yarışmada “Yerli Ürün Teşvik” ödülünü kazanarak Türkiye birinciliğini elde etmiş ve büyük bir başarıya imza attı.

Aydem, müşterilerine elektrik tedarik hizmeti sunarken doğaya zarar vermeden yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme bilinci ile hareket ediyor. Aydem bu doğrultuda, şehir içi ulaşıma yönelik ve fosil yakıt tüketmeyen bir elektrikli araç projesi olan Alatay Elektromobil projesini desteklediğini açıkladı. Aydem’in sponsorluk çalışmalarını üstlendiği projeyi yürüten PAU Atay Takımı, bu yıl yapılacak olan yarışmaya, yenilenmiş bir araç ve tecrübe kazanmış güçlü bir ekip ile katılıp özellikle yerli tasarım konusunda dereceye girmeyi ve gösterilen başarıyı sürdürmeyi hedefliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı