REKLAMI GEÇ

“Reform Paketi amacından saptı”

“Reform Paketi amacından saptı”

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Sanayi Komisyonu’nda kabul edilen Üretim Reform Paketi’nin amacından saptığını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Haziran 2017 Pazar, 12:31

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, CHP’nin elektrik faturasındaki TRT katılım payının tüm üretim alanlarında kaldırılması önergesini reddeden hükümetin, gece yarısı önergesiyle yeni bir korsan maddeyi tasarıya ilave ettiğini duyurdu. Arslan, TRT bandrol gelirlerini arttırmayı düzenleyen 28 Nisan 2016 tarihli Bakanlar Kurulu Kararının, tasarının ilk halinde hiç yokken gece yarısı yasalaştırılması için tasarıya eklendiğini söyledi.

ÖNERGE GEREKÇESİ İTİRAF METNİ GİBİ
Milletvekili Arslan “Bu geceyarısı önergesinde asıl niyet açığa çıktı. İktidar milletvekilleri, tüketiciden alınan bu yüksek bandrol bedelini Bakanlar Kurulu Kararıyla tahsil ediyordu, şimdi yasa haline getirmek isterken gerekçede kendilerini ele verdiler. Yanlış yazılmış diye düzelttikleri gerekçede geçen ifade şudur: ‘… bandrol ücretinin, cihazların içerisinde yer alan radyo-TV alıcısına denk gelen bedel üzerinden değil, cihazın tamamının bedeli üzerinden hesaplanacağı hususuna açıklık kazandırılmıştır.” İktidar, itiraf gibi önerge gerekçesini daha sonra geri çekmiş ve makyajlanmış, asıl niyeti gizlenmiş önergeyi komisyona sunmuştur” dedi.

TRT PAYINI KALDIRANLAR, BU DEFA BANDROL PARASINI GETİRDİ
CHP Milletvekili Kazım Arslan, “AKP önergesi, birçok kez dava konusu olan TRT bandrol bedellerinin önünü yasayla kapatmak, geçen yıl değişen Bakanlar Kurulu kararı ile arttırılıp toplanan geliri yasaya taşımak için verildi. Genel Kurulda bu önerge geri çekilmezse, Bakanlar kurulu kararıyla keyfi biçimde bize ödetilen yüksek TRT bandrolü bedelleri yasal zırha kavuşacak. Üstelik bu bandrol, telefonunuzun, televizyonunuzun, bilgisayarınızın, uydunuzun, radyonuzun içindeki alıcı bedeli üzerinden değil, televizyonun, telefonun toplam fiyatı üzerinden yasa adıyla alınmaya devam edilecek. Cep telefonunun etiket fiyatının yüzde 6’sına, bilgiyasar ve tabletin fiyatının yüzde 2’sine, her türlü TV alıcısının fiyatının yüzde 10’una TRT talip oluyor. Bunu düşürmesi gereken iktidar, tam tersine, Bakanlar Kurulu kararını yasa haline getirmeye kalkıyor, yine evlerden TRT katılım payı almaya devam ediyor” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı