REKLAMI GEÇ

Sezon açıldı, tezgahlar dolmaya başladı

Sezon açıldı, tezgahlar dolmaya başladı

Balık sezonunun açılmasının ardından palamut, hamsi, levrek, sardalya, istavrit, mezgit, kalkan ve barbunya, balıkçı tezgahlarında yerini aldı.

Ayhan Akar / DENİZLİHABER / 5 Eylül 2017 Salı, 16:05

Denizlerde balık avı sezonunun açılmasıyla birlikte çeşit çeşit balıklar tezgahlarda yerini almaya başladı. Araya kurban bayramının girmesiyle sezon tam olarak bugün başladı.

Karadeniz’in çeşitli kıyı illerinden, Çanakkale ve İzmir’den Denizli’ye ulaşan balık çeşitlerindeki fiyatlar sezonun ilk günlerinde tüketiciyi korkutsa da, balıkçı esnafı önümüzdeki haftalarda tezgahlardaki fiyatların aşağı çekileceğini belirtiyor.

Denizli’deki balık pazarında, sezonun ilk günlerinde hamsi 15 liradan vatandaşa ulaştı. İstavrit, sardalya ve mezgit de aynı fiyattan satılırken, barbun 55, deniz levreği ise 35 liraya sofralara ulaştı.

Denizli Reis Balıkçılık işletmecilerinden Murat Çolakkol, vatandaşın bu yıl çeşit çeşit balık yiyebileceğini belirterek, “Hamsi ve sardalya avında artış başladıkça fiyatların bir miktar daha aşağı çekileceğini umuyoruz. Kurban bayramından yeni çıktığımız için vatandaşlar tam olarak balığa ilgi göstermese de bu hafta sonundan itibaren bu durumun değişeceğine inanıyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı