REKLAMI GEÇ

TCDD Denizli’ye yeşil ışık yaktı

TCDD Denizli’ye yeşil ışık yaktı

TCDD Taşımacılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Veysi Kurt, Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret etti. Arazi incelemeleri için bölgede bulunan Kurt, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ile bir araya geldi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2017 Cuma, 13:50

Denizli’deki taşımacılık potansiyelinin konuşulduğu ziyarette Keçeci, Denizli’nin Türkiye’deki 8. ihracatçı il olmasına rağmen lojistik anlamda ciddi sıkıntıları olduğunu dile getirdi. Keçeci, “Denizli çok yüksek ihracat potansiyeli olan bir şehir ancak lojistikte yaşadığımız sıkıntılar, bizim uluslararası arenada rekabet gücümüzü oldukça zayıflatıyor. Limana doğrudan demiryolu ile bağlantımızın olmaması, bizi karayolu taşımacılığına itiyor ki bu durum hem maliyet hem de çevre açısından olumsuz durumlar ortaya çıkarıyor. Gelişmiş ülkeler yüklerini ya deniz yoluyla ya da demir yoluyla taşırken bizim hala en ilkel taşıma yöntemlerini kullanmamız, bir sanayici olarak beni çok üzüyor” dedi.

Denizli’de yeni yapılan yolların dahi karayolu taşımacılığı sebebiyle kısa sürede zarar gördüğünü belirten Keçeci, “Demiryolunun kullanılamıyor olması Devletimizi de her açıdan maliyet yaratıyor. Yaratılan çevre kirliliğini bertaraf etmek için katlanılan maliyete otoyolların kısa yatırım vadeleri ve bakım onarım maliyetleri de eklendiğinde, kamu maliyesine de bu hususun ciddi yük yarattığı görülüyor” dedi.

Bilgi paylaşımından duyduğu memnuniyeti dile getiren Veysi Kurt, Keçeci tarafından kendisine verilen dosyayı inceleyerek TCDD Taşımacılık A.Ş. olarak Bozburun bölgesinde yapılacak yükleme istasyonu için çalışmalarını başlattıklarını dile getirerek olumlu sinyaller verdi. Limana bağlantı konusunun da üzerinde çalıştıklarını dile getiren Kurt, limana bağlantının yük kapasitesinde ciddi bir artışa neden olacağını öngördüklerini, birkaç bürokratik problemi çözdükten sonra bağlantı ile ilgili çalışmaların hızlanacağını aktardı. Çardak Organize Sanayi Bölgesi hakkında da Keçeci’den ayrıntılı bilgi alan Kurt, demiryolu taşımacılığının organize sanayi bölgelerinin içine girmesinin yatırımlarda olumlu etkisinin birçok güzel örneğini yaşadıklarını, bu nedenle organize sanayi bölgelerini doğrudan limana bağlamayı öncelikli hedefleri haline getirdiklerini dile getirdi.
Genel Müdür Veysi Kurt tarafından aktarılan güncel bilgileri Keçeci, “Uzun zamandan sonra Denizlimizin demiryolu taşımacılığı sorunlarının çözümü konusunda umutlarım yeşerdi” diyerek değerlendirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı