REKLAMI GEÇ

Denizli ihracatına TİM ve DENİB’den farklı rakamlar

Denizli ihracatına TİM ve DENİB’den farklı rakamlar

Denizli’den geçen ay yapılan ihracat, Türkiye İhracatçılar Meclisi’ne (TİM) göre yüzde 16, Denizli İhracatçılar Birliği’ne (DENİB) göre yüzde 8.7 oranında arttı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Eylül 2016 Perşembe, 17:29

Ağustos ayı ihracat rakamları açıklandı. DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, ağustos ayı ihracat rakamlarının sevindirici olduğunu, TİM verilerine göre Denizli ihracatının yüzde 16 artışla 230 milyon dolardan 267 milyon dolara yükseldiğini, DENİB kayıtlarına göre ise ihracatın yüzde 8.7 artışla 181 milyon dolardan 197 milyon dolara ulaştığını belirtti.

Denizli’nin ihracatındaki performansın ülke ihracatının genel performansından bir adım önde olduğunu ifade eden Kocasert, “Rusya ile ilişkilerimizin düzelmesi çok önemli. Bunun yanında, Türkiye Varlık Fonu’nun kurulması, vergi borçlarının yapılandırılması, ihracatçıya yeşil pasaport verilmesi, Ar-Ge ve inovasyona yönelik yeni destek mekanizmalarının oluşturulması oldukça önemli yenilikler. Firmalarımızın bu destekler ile birlikte yeni bir atılım sürecine gireceğinden eminiz. Bu sürecin doğal bir sonucu olarak, önümüzdeki dönemde ihracattaki artışın süreceğini öngörüyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı