REKLAMI GEÇ

Denizli’nin iş gücü araştırılıyor

Denizli’nin iş gücü araştırılıyor

Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Fatih Işık, Denizli’nin iş gücü verileri, bu verileri analiz etmek, piyasa bilgi danışma kurulunu oluşturmak, iş gücü arz ve taleplerini belirlemek için anket yaptıklarını açıkladı. Anket çalışmasının 5 Mayıs’ta biteceği, araştırma sonucunun Eylül ayında yapılacağı açıklandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2017 Perşembe, 13:36

Denizli’de iş gücünün yapısı, sektörler bazında çalışanların mesleklere ve cinsiyetlere göre dağılımı, ihtiyaç duyulan iş gücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, işverenlerin teminin de güçlük çektiği meslekler, yıl içinde çalışanın işe giriş ve çıkış verileri ile ilgili Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü anket yapacak.

Anketörler 3 Nisan’da çalışmalara başladı. Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Fatih Işık, ankette 19 soru olduğunu, yapılacak olan çalışmanın gerekli analiz ve değerlendirmelerden sonra Eylül ayında açıklanacağını söyledi.

Işık, “İl düzeyinde açılacak mesleki ve örgün eğitim kurumları ile bunlara bağlı bölümlerinin belirlenmesine katkı yapılması ve iş piyasası verilerinin sağlıklı bir şekilde yorumlanması ana hedeflerdir. 17 farklı sektör dikkate alınarak yapılan çalışmalarda tamsayım yöntemiyle 20 kişi ve daha fazla çalışana sahip 1526 işyerine ve 20 çalışan altındaki işyerlerinden örnekleme yöntemiyle seçilen 236 işyerine iş ve meslek danışmanlarınca yüzyüze görüşme yöntemiyle anket uygulanıyor. Elde edilen veriler Denizli iş gücü piyasasına çok olumlu katkı yapacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı