REKLAMI GEÇ

Vali Altıparmak: “Elinizi taşın altına koyun”

Vali Altıparmak: “Elinizi taşın altına koyun”

Vali Ahmet Altıparmak, kentteki işsizlik oranını 6.9 olduğuna dikkat çekip, işadamlarından istihdam alanında ellerini taşın altına koymalarını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Şubat 2017 Salı, 09:37

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrıları sonrasında işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılması hedeflerine yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ programı kapsamında Denizli’de de istihdam seferberliği, düzenlenen toplantıyla başladı.

“Artı 1 İstihdam Teşviği” ana temasıyla, Vali Ahmet Altıparmak başkanlığında yapılan toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve yaklaşık 100 işadamı katıldı.

“KENTTEKİ İŞSİZLİK ORANI 6.9”
Toplantıda konuşan Vali Ahmet Altıparmak, kentteki işsizlik oranının 6.9 olduğunu belirterek, işadamlarından istihdam anlamında elini taşın altına koymasını istedi.

Vali Altıparmak, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı program dahilinde buradayız. Cumhurbaşkanımız kente geldiğinde, ‘Denizli’deki istihdam hakkında ne yaptınız’ diye soracak. Başlattığımız program istihdam anlamında çok önemli. Bir zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Milli seferberlik konusunda elimizi taşın altına koymamız gerekiyor. Konu milli bir görev karınca kararınca herkesin yardımcı olması gerekiyor” dedi.

BAŞKAN ZOLAN, EĞİTİME DİKKAT ÇEKTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, öğrencilerin okullarda yeteneklerine göre iyi branşlaşması gerektiğini, bu konuda eğitim camiasına çok iş düştüğünü söyledi.

Alanlarında iyi eğitim almış bireylerin iş hayatında daha verimli olacağına dikkati çeken Başkan Zolan, “Bir insanın eğitimi ne seviyede olursa olsun, elinden iş gelmesine rağmen çalışmaması oldukça güç. Bu durum sosyal bir yaradır. İstihdam sağlayan işadamlarımıza teşekkür ediyorum. Çocuklarımızın kapasitesine göre eğitim görürken iyi branşlaşması gerekiyor. Ve bu öğrenciler bu alanlarda üniversiteye devam etmeli. Bu şekilde en sağlıklı verim alınacaktır” diye konuştu.

20 BİN İSTİHDAM SÖZÜ
DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 8 Şubattaki Ekonomi Şurası’na Ege Bölge sözcüsü olarak katıldığını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 20 bin yeni istihdam sözü verdiğini kaydetti. Toplantıda beklediği katılımı göremediği için yakınan Keçeci, işadamlarının istihdam sağlamak istediğini ancak nitelikli iş gücüne erişemediği söyledi.

İşsizlikte yaşanan artışın ardından hükümetin istihdam konusunda olumlu adımlar attığını ifade eden Keçeci, “İçimizdeki çok işadamı eleman almak istiyor. Ama istediği niteliklere göre adam bulamıyoruz. Devlette bu konuda mücadele etmenin ülkenin geleceği için faydalı olduğunu biliyor ve çaba sarf ediyor. Bize önemli avantajlar getirmeye başladılar. Denizlide istihdamı 20 bin kişi arttırmak güç ama Çardak organize sanayi işler hale gelirse bu rakamın üstüne de çıkarız. Yeni yatırımlarla istihdamı arttırabiliriz. İş dünyasından bu konuda yardım istiyorum” dedi.

Toplantı Pamukkale Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz’in istihdama yönelik teşviklerle ilgili sunumuyla sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı